Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z chmodem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
niko
smile.gif czesc smile.gif pewnie to proste ale jakos nie moge sobie poradzisz tym smile.gif

mam plik - używam go do wyświetlania banerow - skrypt zapisuje ile dany baner byl wyswietlany w pliku - plik ma 666 i teraz co pewien czas jak sprawdzam to mam czysty /pusty/ plik - dlaczego ?

wszystko dziala ale np po tygodniu jest pusty;

jest możliwość żeby wpisać gdzieś w skrypcie że np najpierw zmienia parametry na 666 robi swoje a potem zmienia parametry zeby nie mozna bylo gdzieś jakimś zewnętrzym skryptem tego wykasować ?

Proszę o pomoc smile.gif
kriqs
ok ale pamietaj o 1 bardzo waznej zasadzie ktora sprawdza sie w wielu przypadkach a brzmi ona : PODAJ KOD exclamation.gif skad mamy wiedziec jak zapisujesz questionmark.gif daj kod ktorym zapisujesz i faja smile.gif phpfi.com , wklej.org jak masz dlugi kod jak krotki to tag: php i faja.

dziekuje.
misiek172
ustawiasz sobie poleceniem CHMODki, wpisz w google.pl CHMOD php
i ci wylecą poleconka którymi możesz zmieniać chmody

lub masz błąd przy odczytywaniu pliku, chodzi tu o parametrt w, w+, r, r+ poczytaj o nich smile.gif
niko
no nie mam kodu bo jeszcze go nie napisałem smile.gif mam plik banery.txt i teraz nie wiem jakim poleceniem najpierw zmienić jego prawa zeby wykonal sie skrypt i na koniec znowu ustawic na takie zeby niemoznabylo w nim nic mieszac smile.gif

ma ktoś może te polecenia w php ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.