Witajcie jestem nowy na forum w php.pl... chcialem prosic o pomoc, mianowicie mam taki problem:

Mam przykladowy formularz ktory zawiera w sobie pole czas i data. W tym polu podaje dane, ktore sa sformatowane nastepujaco:

Y.m.d G:i (podaje recznie z klawiatury np. w postaci 2006-03-06 21:00)

i wysylane do bazy.

Przedstawilem pokrotce jak dziala ten formularz, ale nie o to mi chodzi tongue.gif...

Utworzylem sobie drugi formularz, ktory ma byc pomocny przy edycji tych danych.

Podczas pobierania danych z bazy w pole formularza przez funkcje date('Y.m.d G:i', $zapytanie['dataczas']); wypisuje mi dane takie jak podalem w przykladzie czyli np. 2006-03-06 21:00, nastepnie po zmianie godziny badz daty, ogolnie zmianie, wysyla mi do bazy w postaci takiej jaka jest widoczna...

Och rozpisalem sie... a moze tak sedno sprawy? OK tongue.gif
potrzebuje jakiejs funkcji ktora bedzie zamieniala mi 2006-03-06 21:00 na postac uniksowa czyli 1141930566... funkcja strtotime() nie dziala prawidlowo bo pozniej podczas odczytywania danych z bazy mam date 1970-01-01 0:59 dry.gif

Prosze pomozcie, mam nadzieje ze ktos zrozumie, to co napisalem, i m.in. to w czym mam problem biggrin.gif

Pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc.

EDIT: rozwiazalem problem, doslownie blachostka! zamiast kropek trzeba uzyc myslnikow tongue.gif uwazam ten temat za zamkniety, aczkolwiek moglbym prosic o jakies bardziej sensowne rozwiazania biggrin.gif

Pozdrawiam

A tak BTW: napewno nie zrezygnuje z tego forum, jest swietne smile.gif