![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie jestem nowy na forum w php.pl... chcialem prosic o pomoc, mianowicie mam taki problem:
Mam przykladowy formularz ktory zawiera w sobie pole czas i data. W tym polu podaje dane, ktore sa sformatowane nastepujaco: Y.m.d G:i (podaje recznie z klawiatury np. w postaci 2006-03-06 21:00) i wysylane do bazy. Przedstawilem pokrotce jak dziala ten formularz, ale nie o to mi chodzi ![]() Utworzylem sobie drugi formularz, ktory ma byc pomocny przy edycji tych danych. Podczas pobierania danych z bazy w pole formularza przez funkcje date('Y.m.d G:i', $zapytanie['dataczas']); wypisuje mi dane takie jak podalem w przykladzie czyli np. 2006-03-06 21:00, nastepnie po zmianie godziny badz daty, ogolnie zmianie, wysyla mi do bazy w postaci takiej jaka jest widoczna... Och rozpisalem sie... a moze tak sedno sprawy? OK ![]() potrzebuje jakiejs funkcji ktora bedzie zamieniala mi 2006-03-06 21:00 na postac uniksowa czyli 1141930566... funkcja strtotime() nie dziala prawidlowo bo pozniej podczas odczytywania danych z bazy mam date 1970-01-01 0:59 ![]() Prosze pomozcie, mam nadzieje ze ktos zrozumie, to co napisalem, i m.in. to w czym mam problem ![]() Pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc. EDIT: rozwiazalem problem, doslownie blachostka! zamiast kropek trzeba uzyc myslnikow ![]() ![]() Pozdrawiam A tak BTW: napewno nie zrezygnuje z tego forum, jest swietne ![]() Ten post edytował kosheen2k 9.03.2006, 20:18:33 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:58 |