Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z formularzem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bim
Stworzyłame formularz,który ma pomóc w doddawaniu rekordow do bazy oraz wrzucaniu plików na serwer. Przy pomocy funkcji eregi sprawdzam poprawność wprowadzanych danych. W zwiazku z tym w momencie pojawienią się błędów otrzymuje stosowny komunikat.Niestety w tym samy momencie formularz jest czyszczony i wprowadzane dane zostają usuniete. Czy istnieje jakaś możliwość by wspomniane dane zatrzymać na ekranie???Pozdrawiam
nospor
przykladowo
  1. <?php
  2. echo '<input name="test" value="'.isset($_POST['test']) ? $_POST['test'] : ''.'" />';
  3. ?>
Na podobnej zasadzie reszta pol
bim
Zrobiłem zgodnie ze wskazówką:
Kod
<?php echo' <input name="nazwa" size="6" type="text" value="'.isset($_POST['nazwa']) ? $_POST['nazwa'] : ''.'" />';?>

i nic nie wyświetla:) Zastosowałem takie rozwiązanie:
Kod
<input  name="nazwa" size="30" maxlength="50" type="text" value="<?php if($_POST['nazwa']){ print $_POST['nazwa']; } ?>">

Wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, ze nie moge wyczyscic formularza. Wyglada to tak:
1. Wpisuje dane do formularza.Zatwierdzam.
2.Wyswietla mi ewentualne błędy. Nie czyści wpisanych pól.
3.Chcę skasować w szystkie dane w formularzu-nie mogę:(-Problem.
nospor
Cytat
i nic nie wyświetla:
a powienien. czy oby na pewno masz tego inputa w formularzu? Bo jesli tak to musi go wyswielac. Pokaz caly kod i uzywaj odpowiednigo bbcode

ad3 - tego nie kumam oco ci chodzi. jak skasowac?
mike
Cytat(bim @ 2005-12-16 11:39:28)
3.Chcę skasować w szystkie dane w formularzu-nie mogę:(-Problem.

Pewnie chodzi Ci o ten problem: Reset
bim
Wstawiłem tak jak w postach z linku
Kod
<script language="JavaScript">
    <!--
    function usun()
    {
        form.nazwa.value='';

}
    -->
</script>
</head>

i
Kod
<button type="reset" name="reset" onClick="usun()"  > Skasuj  <hr width="60"  >dane </button>

Niestety nie pomaga. Działa dokładnie tak jak reset:(. Próbowałem także onClick="form.reset()" ale też niestety nic nie dało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.