![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłame formularz,który ma pomóc w doddawaniu rekordow do bazy oraz wrzucaniu plików na serwer. Przy pomocy funkcji eregi sprawdzam poprawność wprowadzanych danych. W zwiazku z tym w momencie pojawienią się błędów otrzymuje stosowny komunikat.Niestety w tym samy momencie formularz jest czyszczony i wprowadzane dane zostają usuniete. Czy istnieje jakaś możliwość by wspomniane dane zatrzymać na ekranie???Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przykladowo
Na podobnej zasadzie reszta pol -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem zgodnie ze wskazówką:
Kod <?php echo' <input name="nazwa" size="6" type="text" value="'.isset($_POST['nazwa']) ? $_POST['nazwa'] : ''.'" />';?> i nic nie wyświetla:) Zastosowałem takie rozwiązanie: Kod <input name="nazwa" size="30" maxlength="50" type="text" value="<?php if($_POST['nazwa']){ print $_POST['nazwa']; } ?>"> Wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, ze nie moge wyczyscic formularza. Wyglada to tak: 1. Wpisuje dane do formularza.Zatwierdzam. 2.Wyswietla mi ewentualne błędy. Nie czyści wpisanych pól. 3.Chcę skasować w szystkie dane w formularzu-nie mogę:(-Problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat i nic nie wyświetla: a powienien. czy oby na pewno masz tego inputa w formularzu? Bo jesli tak to musi go wyswielac. Pokaz caly kod i uzywaj odpowiednigo bbcodead3 - tego nie kumam oco ci chodzi. jak skasowac? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bim @ 2005-12-16 11:39:28) 3.Chcę skasować w szystkie dane w formularzu-nie mogę:(-Problem. Pewnie chodzi Ci o ten problem: Reset |
|
|
![]()
|
|
Wstawiłem tak jak w postach z linku
Kod <script language="JavaScript"> <!-- function usun() { form.nazwa.value=''; } --> </script> </head> i Kod <button type="reset" name="reset" onClick="usun()" > Skasuj <hr width="60" >dane </button> Niestety nie pomaga. Działa dokładnie tak jak reset:(. Próbowałem także onClick="form.reset()" ale też niestety nic nie dało. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:00 |