Nie chcę jednak umieszczać wszystkich pól na jednej stronie, chcę to podzielić tak aby po wypełnieniu jedej częsci był przycisk "DALEJ" który jest odnośnikiem do kroku 2 na końcu jest akceptacja danych (wszystko wyświetla co wpisaliśmy wcześniej w poprzednich krokach). Potem jak coś źle jest wpisane to żeby można było dać cofnij i poprawić dane.
mam taki oto formularz: (index.php) (KROK1)
<form action="sprawdz.php" method="post"> <table width="450" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> Osoby nieposiadaj±ce pełnej zdolno¶ci do czynno¶ci prawnych przed wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych zobowi±zane s± do uzyskania uprzedniej zgody rodziców lub opiekunów prawnych.<br> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> <td colspan="2"> <table width="450" border="1" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#000000" RULES="NONE"> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> </table> </td> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> </table> </form>
KROK2
<form action="sprawdz.php" method="post"> <table width="450" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> <td colspan="2"> <table width="450" border="1" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#000000" RULES="NONE"> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> </table> </td> </tr> <tr> </tr> <tr> Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z tre¶ci± Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997r. (Dz. U. Nr 133 poz. 883 ze zm.) przez firmę "nazwa firmy" z siedzib± w "Miasto" przy ul. "Ulica i numer". Jestem ¶wiadomy faktu, iż przysługuje mi prawo wgl±du do moich danych, ich poprawiania lub ż±dania ich usunięcia.</td> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> </table> </form>
(sprawdz.php) (wyświetla wpisane dane z formularza)
<? $imie = $_POST[\"imie\"]; $nazwisko = $_POST[\"nazwisko\"]; ?> <table width=\"450\" border=\"0\" align=\"center\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\"> <tr> <td height=\"20\" colspan=\"2\">Zanim wyśleś ten formularz sprawdź poprawność wpisanych przez Ciebie danych. Jeśli wszystko się zgadza potwierdź wysłanie formularza przyciskiem "Wyślij >" . </td> </tr> <tr> <td colspan=\"2\"> </td> </tr> <tr> <td colspan=\"2\"><table width=\"450\" border=\"1\" align=\"center\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" bordercolor=\"#000000\" RULES=\"NONE\"> <tr> <td height=\"20\" colspan=\"3\"> </td> </tr> <tr> <td width=\"172\" height=\"25\" align=\"right\" valign=\"middle\">Imię:</td> <td width=\"20\" align=\"center\" valign=\"middle\"> </td> <td width=\"260\" height=\"25\" align=\"left\" valign=\"middle\"><B><? echo htmlspecialchars($imie, ENT_QUOTES); ?></B></td> </tr> <tr> <td height=\"25\" align=\"right\" valign=\"middle\">Nazwisko:</td> <td width=\"20\" align=\"center\" valign=\"middle\"> </td> <td height=\"25\" align=\"left\" valign=\"middle\"><B><? echo htmlspecialchars($nazwisko, ENT_QUOTES); ?></B></td> </tr> <tr> <td height=\"20\" colspan=\"3\"> </td> </tr> </table></td> </tr> <tr> <td height=\"20\" colspan=\"2\"> </td> </tr> <tr> <td colspan=\"2\"> </td> </tr> <tr> <td width=\"225\" height=\"20\" align=\"left\" valign=\"middle\"><input name=\"Popraw\" type=\"submit\" id=\"Popraw\" value=\"< Popraw\"> </td> <td width=\"225\" align=\"right\" valign=\"middle\"><input name=\"Wyslij\" type=\"submit\" id=\"Wyslij\" value=\"Wyślij >\"></td> </tr> <tr> <td height=\"5\" colspan=\"2\"> </td> </tr> </table>