Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Blokada źródła
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2, 3
escaflowne
Hmm. ququ to faktycznie ci zrobil. Ale nie takiego jak myślisz... Kliknij prawym klawiszem myszki, zjedz jakies 200-300 linii w dół i o! 8O źródło smile.gif
SonGoace
Przepraszam za odświeżenie starego tematu ale własnie tego szukam. Przeczytałem wszystkie posty i nie znalazłem tego, ale temat sie zgadza. Więc może teraz ktoś z was wie jak zrobić zeby po kliknięciu na widok-->źrudło nie pokazywało sie nic ? I jeszcze jedno czy wiecie moze jaki nr. ma klawisz print screen ? ktoś pisał ze "H" ma nr. 104
bigZbig
A propo's Koronowa. Tania sztuczka z tym zabezpieczeniem, a co gorsze strona nie wyswietla się pod Mozilla. Co do ukrywania zawartosci strony przy pomocy pliku js to pomysl jest dziecinny. Zawsze mozna zwyczajnie zapisac strone i wszystkie pliki js mamy podane na tacy.
miedzna
Cytat(SkaUt @ 2002-05-11 13:40:42)
:?: Interesuje mnie jak zablokować dostęp z przeglądarki WWW do kodu źródłowe go, prawego klawisz myszy. Czy możlie jest takie zabezpieczenie tego typu, czy aby aaevil.gif zablokować dostęp do ściągania stron do trybu OFF-LINE muszą to być ustawienia na serwerze? czy mogę użyć jakiegoś skryptu w plikach strony WWW? Proszę o pomoc. Pod ciup@poczta.wprost.pl
angrysmiley.gif Z góry dzięki za wszelkie sugestie!!

Spróbuj tego:

<body ondragstart="return false" onselectstart="return false" oncontextmenu="return false">
Vengeance
Aby nie można było otworzyć pliku ze źródłem, jednym ze sposobów jest Steaming HTTP czy jakos tak smile.gif choc nie wiem czy nie jest to do omieniecia.
NuLL
Propozycja dla ogółu - przyglądnijcie się się kdowi żródłowemu GMail-a biggrin.gif jeśli macie dostęp....i zobaczcie jak się zniechęca ludzi do przeglądania kodu żdródłowego
wassago
Cytat(miedzna @ 2005-03-07 16:31:19)
Cytat(SkaUt @ 2002-05-11 13:40:42)
:?: Interesuje mnie jak zablokować dostęp z przeglądarki WWW do kodu źródłowe go, prawego klawisz myszy. Czy możlie jest takie zabezpieczenie tego typu, czy aby  aaevil.gif zablokować dostęp do ściągania stron do trybu OFF-LINE muszą to być ustawienia na serwerze? czy mogę użyć jakiegoś skryptu w plikach strony WWW? Proszę o pomoc. Pod ciup@poczta.wprost.pl
angrysmiley.gif Z góry dzięki za wszelkie sugestie!!

Spróbuj tego:

<body ondragstart="return false" onselectstart="return false" oncontextmenu="return false">

3 kliki w FireFox i rozwiazanie upadlo jak goliat.
imigrant
Ciekawe co powiecie na to.
Tutaj Facet jakosc zablokował podgląd źródła..Ciekawe jak
ennics
Cytat
Facet jakosc zablokował podgląd źródła..Ciekawe jak

gdzie ? w którym miejscu ? BTW sympatia to fajne miejsce żeby poćwiczyć JScrpit injection...
imigrant
Cytat
gdzie ? w którym miejscu

Wszędzie..pisze o tym że jak próbuje podpatrzyć źrodło to nic mi sie nie wyświetla.
Ciekawe jak to jest zrobione. Skopiowalem tą stroe z temp/files i usunąłem wszystko, próbowałem cos zrobic w szablonie tej strony.a tu dalej nie ma podglądu, Niby nie ma cudów...ale....zwycznie nie wiem jak oni to zrobili.
A chciałbym :-P
ARJ
ja widze całe źródło od początku do końca. używam FF.
mike
Cytat(imigrant @ 2006-01-04 21:16:32)
Wszędzie..pisze o tym że jak próbuje podpatrzyć źrodło to nic mi sie nie wyświetla.

Podaj maila to Ci wyślę to źródło laugh.gif

Normalnie klikam prawym -> Pokaż źródło strony i mam źródełko winksmiley.jpg

A może ty używasz badzIEwia :?:
wojto
chyba chodzi o to, ze na poczatku pliku wstawiono kilkanasie enterow, przesun zrodlo suwakiem w dol, to zobaczysz calosc smile.gif
stary chwyt, na ktory niezorientowani uzytkownicy moga sie nabrac
yavaho
Nie ma tam zadnego zabezpieczenia. A kod jest jakby z tego samego automatu co kod z onet.pl - mam na mysli nadmierna ilosc enterow w calym kodzie i podobne bledy ktore podaje validator.
bela
Na to wystarczy html beautfier
imigrant
Cytat(wojto @ 2006-01-04 20:51:24)
chyba chodzi o to, ze na poczatku pliku wstawiono kilkanasie enterow, przesun zrodlo suwakiem w dol, to zobaczysz calosc smile.gif

Jest tak jak mówisz. No...ja sie nabrałem smile.gif Sprytna sztuczka
Puciek
Cytat(NuLL @ 2005-03-10 15:32:16)
Propozycja dla ogółu - przyglądnijcie się się kdowi żródłowemu GMail-a biggrin.gif jeśli macie dostęp....i zobaczcie jak się zniechęca ludzi do przeglądania kodu żdródłowego

Az zerknalem z ciekawosci i bosh ratuj mnie przed takim kodem biggrin.gif
mike
Zerknijcie na to rozszerzenie do Firefoxa.
Rendered Source Chart 1.3

Nic się przed nim nie ukryje. Nawet "prawdziwe" źródło GMail'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.