Mam gotową stronę i jest ona zbudowana z trzech kolumn. Prawa kolumna nie jest pokazywana zawsze więc środkowa ramka musi sie dostosowywac do szerokości okna tak aby było równe. Zrobiłem to w ten sposób iż zadeklarowałem szerokość w %, ale niestety nie jest to dobre rozwiazanie gdyż rózne przegląradki różnie to interpretują co w konsekwencji powoduje niedokładność w szerokości ramki środkowej.
W bazie danych pokazywanie sie prawej kolumny jest uzalezniona od zmiennej "m" do której dopisane są wartośi tak lub nie. Ja mam wyświetlanie się środkowej kolumny zrobione w poniższy sposób
<?php function g($dzial){ echo '<table border=\"0\" align=\"center\" cellpadding=\"4\" cellspacing=\"0\" width=\"99%\" style=\"BORDER-TOP: #ffffff 0px solid; BORDER-BOTTOM: #ffffff 3px solid\"> <tbody> <tr> <td background=\"pliki/goradluga.gif\" height=\"24\"><p class=\"gora\"><strong> '.$dzial.'</strong></font> </p> </td> </tr> <tr> <td bgcolor=\"#F2F2F2\" style=\"BORDER-RIGHT: #18471e 1px solid; BORDER-TOP: medium none; BORDER-LEFT: #18471e 1px solid; BORDER-BOTTOM: #18471e 1px solid\"><table border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" width=\"99%\" rules=\"none\" frame=\"vsides\"> <tbody> <tr> <td valign=\"top\">'; } ?>
Jako że jest to dwie tabele to do dwóch trzeba przypisać szerokość w zależności od m nie wiem czy to nie powinno być mniej wiecej w ten sposób jak poniżej
ale niestety nie wiem jak to podłaczyć pod siebie
<?php $query = \"SELECT * FROM podstrony WHERE nazwa='$dzial' and z='tak'\"; if ( $num > 0 ) { if($row['m'] == \"tak\" ) { g($dzial); }else if($row['m'] == \"nie\" ) { g($dzial); } ?>
Mógłbym prosić o pomoc jak powinien wyglądac połączony kod. Z góry wielkie dzięki