![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam gotową stronę i jest ona zbudowana z trzech kolumn. Prawa kolumna nie jest pokazywana zawsze więc środkowa ramka musi sie dostosowywac do szerokości okna tak aby było równe. Zrobiłem to w ten sposób iż zadeklarowałem szerokość w %, ale niestety nie jest to dobre rozwiazanie gdyż rózne przegląradki różnie to interpretują co w konsekwencji powoduje niedokładność w szerokości ramki środkowej. W bazie danych pokazywanie sie prawej kolumny jest uzalezniona od zmiennej "m" do której dopisane są wartośi tak lub nie. Ja mam wyświetlanie się środkowej kolumny zrobione w poniższy sposób
Jako że jest to dwie tabele to do dwóch trzeba przypisać szerokość w zależności od m nie wiem czy to nie powinno być mniej wiecej w ten sposób jak poniżej ale niestety nie wiem jak to podłaczyć pod siebie Mógłbym prosić o pomoc jak powinien wyglądac połączony kod. Z góry wielkie dzięki Ten post edytował Domin 2.03.2005, 20:57:21 -------------------- Głupi wie wszystko, mądry uczy się całe życie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysle ze procenty to byl dosyc dobry pomysl tylko musisz poprawnie napisac CSS.
php tu nie ma nic do rzeczy tyl;ko generuje Ci kod. poszukaj moze na forumweb.prv.pl, tam jest dzial CSS i tam zadaj to pytanie. a jezeli wolisz zostac przy Twoim pomysle z php to tam gdzie masz
mozesz dac
i analogicznie dla else, i caly ten kod wykonac przed printowaniem tabelki i w miejscu gdzie masz szerokosc (nie wnikalem wiec strzelam pierwsa lpesza) daj tak:
-------------------- a w zeszle swieto mialem kobite co miala obie nogi umyte :P
Kliknij mi w Operkę <-- zbieram kliki na legalna rejestracje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:02 |