Jednak spotkalem sie z niemilym problemem.
Wygląda to tak. Chce dodac skrypt kontaktu do szablonu:
kontakt.php
<?php require_once 'tpl/functions.php'; $tplTresc = file_get_contents('feedback.php'); // tutaj normalnie jest zawartosc strony. w tym przypadku ma to byc skrypt kontakt ... $tplTytul = 'tytul'; $page = new simpleTemplate(); $page -> loadFromFile('tpl/strona.tpl'); $page -> addChange('{tresc}', $tplTresc); $page -> addChange('{tytul}', $tplTytul); $page -> addChange('{menu}', $tplMenuTop); $page -> addChange('{stopa}', $tplStopa); ?>
Jezeli plik feedback.php to plik skryptu, na stronie wyswietli sie caly tekst skryptu. Jesli plik feedback.php to jedynie plik w ktorym jest include pliku ze skryptem nic sie nie wyswietla. W zrodle strony pokazuje sie komenda <?php include "feedback.php";?> ale nie jest to interpretowane.
Czy jest wiec jakis sposob na "szablonowanie" plikow ktore includuja skrypty php

Cos mi sie wydaje, ze trzeba jakos oddzielic skrypt od formularza html, i includowac sam form? dobrze mysle? Jest to jedyne wyjscie?
Szczerze mowiac nie chodzi mi tylko o ten konkretny przypadek, tylko ogolnie. Musi byc jakis sposob chyba. A bardzo by to mi ulatwilo zycie

Z gory Wam dziekuje

hwao