Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Pobranie i przetworzenie danych z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cabana
Witam. Robię sklep oferujący usługi na serwerach typu rezerwacja slota, konto admina itd. W bazie danych chcę przetrzymywać dane dotyczące usługi tj. ID serwera, flagi do dodania itp. lecz niektóre usługi będą posiadały kilka flag.

W bazie danych mam taki wpis:
Kod
1 => a,
2 => fg,
3 => (Nazwa|df/3.66-30, Nazwa2|op/5.60-30),
4 => n

Pierwsza linijka wpisu mówi o tym, że na serwerze o id 1 do danej usługi przypisana jest flaga a, drugi tak samo,
trzeci zaś mówi o tym, że jest kilka opcji do wyboru.

Teraz chciałbym odczytane dane wpisać do tablicy.
Z pierwszym serwerem niema problemu, dane do explode i wpisuję sobie co chce, jednakże nie mam pomysłu jak odczytać dane z serwera 3.
Macie może jakieś pomysły? Może zmienić system zapisu danych?
djgarsi
Te dane otrzymałeś z bazy? Każda linijka to inne pole w bazie? Jeśli tak, to po pobraniu tych danych z bazy będziesz miał ich już w tablicy.
cabana
Wszystko jest w jednym polu w tabeli. Ja przedstawiłem tylko w jaki sposób to jest zapisane w bazie.
com
Jak dla mnie to 3 tak samo wystarczy explode wink.gif tylko ze uzyte kilka razy z roznymi parametrami wink.gif
cabana
no tak ale najpierw skrypt musi to rozpoznać czy ma explodować dodatkowo czy nie bo nie zawsze będzie to 3 wpis
com
No jak zakladam do odzielen uzywasz znakow ktore nie beda wystepowac jako normalny string ?wink.gif no to przeciez nie wazne czy bd 3 parametry, bo poprostu jak ich nie znajdzie to nic nie zapisze do tablicy wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.