![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Robię sklep oferujący usługi na serwerach typu rezerwacja slota, konto admina itd. W bazie danych chcę przetrzymywać dane dotyczące usługi tj. ID serwera, flagi do dodania itp. lecz niektóre usługi będą posiadały kilka flag.
W bazie danych mam taki wpis: Kod 1 => a, 2 => fg, 3 => (Nazwa|df/3.66-30, Nazwa2|op/5.60-30), 4 => n Pierwsza linijka wpisu mówi o tym, że na serwerze o id 1 do danej usługi przypisana jest flaga a, drugi tak samo, trzeci zaś mówi o tym, że jest kilka opcji do wyboru. Teraz chciałbym odczytane dane wpisać do tablicy. Z pierwszym serwerem niema problemu, dane do explode i wpisuję sobie co chce, jednakże nie mam pomysłu jak odczytać dane z serwera 3. Macie może jakieś pomysły? Może zmienić system zapisu danych? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te dane otrzymałeś z bazy? Każda linijka to inne pole w bazie? Jeśli tak, to po pobraniu tych danych z bazy będziesz miał ich już w tablicy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko jest w jednym polu w tabeli. Ja przedstawiłem tylko w jaki sposób to jest zapisane w bazie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie to 3 tak samo wystarczy explode
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
no tak ale najpierw skrypt musi to rozpoznać czy ma explodować dodatkowo czy nie bo nie zawsze będzie to 3 wpis
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak zakladam do odzielen uzywasz znakow ktore nie beda wystepowac jako normalny string ?
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:09 |