Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Następny temat z serii: "mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
luke18dg
Witam, to znowu ja.
Proszę mi wytłumaczyć dlaczego dostaje taki zwrotny Warning mimo, że polecenie jest wykonywane i działa tak jak tego chciałem?
  1. $zapytanie=mysql_query('SELECT `id_uzytkownika`, `id_testu` FROM `odpowiedzi_uzytkownika` WHERE (`id_uzytkownika`=\''.$_SESSION['id_uzytkownika'].'\')&& (`id_testu`=\''.$row['id_testu'].'\');</td>');
  2. if(mysql_num_rows($zapytanie)==0){echo '<td>Nie</td><td>Proszę rozwiązać test</td>';}

Krótkie opisanie kodu, wysyłam zapytanie do mysql, poprzez mysql_num_rows($zapytanie) sprawdzam czy zwrócone wyniki nie są puste, jeśli tak to ma wypisać
  1. <td>Nie</td><td>Proszę rozwiązać test</td>

Więc skąd ten komunikat? Próba sprawdzenia issetem lub empty zawodzi ponieważ wyskakuje jeszcze inny error, który unieruchamia całą stronę.
Sephirus
A wystarczy po kolei przejrzeć znak po znaku zapytanie które wrzucasz do mysql_query... No bez przesady smile.gif

Wali to w oczy jak naga biała kobieta w murzyńskiej wiosce... naprawdę nie widzisz błędu(ów)? smile.gif
luke18dg
A jednak, </td> schował się na końcu haha.gif

Ale proszę mi wytłumaczyć, dlaczego takie zapytanie wg przeszło? biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.