Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [MySQL][PHP] Następny temat z serii: "mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource"
luke18dg
post 20.02.2013, 16:51:38
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, to znowu ja.
Proszę mi wytłumaczyć dlaczego dostaje taki zwrotny Warning mimo, że polecenie jest wykonywane i działa tak jak tego chciałem?
  1. $zapytanie=mysql_query('SELECT `id_uzytkownika`, `id_testu` FROM `odpowiedzi_uzytkownika` WHERE (`id_uzytkownika`=\''.$_SESSION['id_uzytkownika'].'\')&& (`id_testu`=\''.$row['id_testu'].'\');</td>');
  2. if(mysql_num_rows($zapytanie)==0){echo '<td>Nie</td><td>Proszę rozwiązać test</td>';}

Krótkie opisanie kodu, wysyłam zapytanie do mysql, poprzez mysql_num_rows($zapytanie) sprawdzam czy zwrócone wyniki nie są puste, jeśli tak to ma wypisać
  1. <td>Nie</td><td>Proszę rozwiązać test</td>

Więc skąd ten komunikat? Próba sprawdzenia issetem lub empty zawodzi ponieważ wyskakuje jeszcze inny error, który unieruchamia całą stronę.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sephirus
post 20.02.2013, 16:56:29
Post #2

-----

A wystarczy po kolei przejrzeć znak po znaku zapytanie które wrzucasz do mysql_query... No bez przesady smile.gif

Wali to w oczy jak naga biała kobieta w murzyńskiej wiosce... naprawdę nie widzisz błędu(ów)? smile.gif

--------------------
If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;)
Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka...
+Quote Post
luke18dg
post 20.02.2013, 17:01:02
Post #3

-----

A jednak, </td> schował się na końcu haha.gif

Ale proszę mi wytłumaczyć, dlaczego takie zapytanie wg przeszło? biggrin.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:02