Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP na maturze z informatyki 2005!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
kicaj
@menic: co w koncu wpisales w miejsce 'jezyk programowania', tylko jezyk (np. c++) czy cos jeszcze?
menic
@kicaj_: jescze nic nie wpisałem bo jeszcze nie jestem zdecydowany dry.gif
A co do jezdzenia po szkołach - totalna wieś (nie obrazjac nikogo z tych regionow winksmiley.jpg )
Bakus
http://www.cke.edu.pl/index.php?option=con...id=10&Itemid=33
Cytat
Z egzaminu maturalnego z danego przedmiotu mogą być zwolnieni laureaci i finaliści olimpiad przedmiotowych także wtedy, gdy przedmiot nie był objęty szkolnym planem nauczania danej szkoły.

Czyli trza zaliczyć konkursik i po sprawie smile.gif

Wymagania maturalne z informatyki (Załącznik do rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 10 kwietnia 2003 r. (poz. 846)):
http://www.menis.gov.pl/prawo/rozp_226/informat.htm
Cytat
II. 1) posługuje się typowymi programami użytkowymi, takimi jak: edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny, program obsługi baz danych, program prezentacyjny, przeglądarka WWW, program do obsługi poczty elektronicznej oraz kompilator wybranego języka programowania,

Cytat
II. 3) wykorzystuje zasoby i usługi sieci komputerowych (komunikację z innymi użytkownikami, przesyłanie danych przez sieć, tworzenie dokumentów dostępnych w sieci),
a php to niby do czego służy?
Cytat
II. 4) stosuje metody wyszukiwania i przetwarzania informacji w relacyjnych bazach danych,
Hmmm... php+MySQL?
Cytat
II. 7) zapisuje rozwiązanie zadania w postaci algorytmu ze specyfikacją, w wybranej przez siebie notacji (listy kroków, schematu blokowego, w języku lub pseudojęzyku programowania),
Nie napisali w jakim języku, więc może być dowolny...
Cytat
III. 2) formułuje informatyczne rozwiązanie problemu przez dobór odpowiednich struktur danych oraz algorytmu i realizuje je w wybranym języku programowania,

Prawnikiem nie jestem, ale umiem czytać... i te słowa są dla mnie jednoznaczne... Poa tym nie wyobrażam sobie, że na linux'ie (jedno ze środowisk egzaminowania) z zainstalowanym KDE nie będzie KWrite, który ma podświetlanie php...
.dragonfly
Wybrane:

Cytat
Windows
MS Visual Studio NET C#
MS Office XP
bela
na stronie http://phpmatura.glt.pl/ są nie prawidłowe/puste wpisy
Bakus
kiedy się wpisywałem (poz. 222 smile.gif ) lista wyglądała znacznie poważniej... a teraz? cytat: " 766 Jestem całkowicie przeciw , nauczcie sie c, albo delphi... php nie nadaje sie na mature"
bela
poprawiono, ale nie do końca. są w pewnych miejscach nazwiska z gwiazdkami
seaquest
Nazwiska z gwiazdkami, to nie jest duży problem, jeżeli podany jest prawidłowy e-mail, CKE nie powinno się czepiać. Ewentualnie na życzenie CKE wyślemy do takiej osoby maila z prośbą o podanie nazwiska.
scanner
Ja tylko chciałbym przypomnieć, ze jakakolwiek lista społeczna jest nieważna i można z niej zrobić wywieszkę w kibelku jeśli nie zawiera:
- Imię i nazwisko
- PESEL
- Adres zameldowania
- ew. numer i seria dowodu osobistego
fiszol
Cytat(scanner @ 2004-09-30 07:54:10)
Ja tylko chciałbym przypomnieć, ze jakakolwiek lista społeczna jest nieważna i można z niej zrobić wywieszkę w kibelku jeśli nie zawiera:
- Imię i nazwisko
- PESEL
- Adres zameldowania

Więc trochę cała idea bierze w łeb, nie m,a nic przeciwko maturze z php, ale nie widzi mi się rozdawanie tak szczegółowych danych, wręcz nie zrobię tego.

Nawet jeśli dane te będą jedynie przechowane w bazie, nie wyświetlone na stronie ( co jest moim zdaniem oczywiste ), bo poprostu nieznam autora.

cheers,
fiszol
rogrog
Cytat(scanner @ 2004-09-30 07:54:10)
- Imię i nazwisko
- PESEL
- Adres zameldowania

masz całkowitą rację, ale chyba jest wymagany jeszcze podpis! a z tym może byc kłopot na liście internetowej :/

proponuję przeniesc posty nie związane z tematem do innego wątku, a w tym miejscu spróbowac zaplanowac jakieś działanie w tej sprawie.

myślę że można by wystosowac wniosek do CKE, z tym że musiałby on byc poparty przez znane instytucje, osoby (profesorowie z uczelni? pójdą na to?), czasopisma (php solutions), nie tylko te związane czysto z php, ale także ogólnie programistyczne/komputerowe (CHIP?). Wtedy coś można by zdziałac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.