Zabieram się do zaprojektowania i napisania systemu ogłoszeń. Jestem na samym początku, więc struktura tego "modułu" dopiero się kształtuje. W założeniach jest dodawanie i wyświetlanie ogłoszeń w trzech formatach (jako tekst, obraz i/lub animacja flash). Oczywiście zależy mi na dużej elastyczności, możliwości prostego dodawania nowych klas obsługujących jakieś inne "formaty" itd. Elementem wspólnym wszystkich ogłoszeń ma być tytuł i opis, natomiast interpretacja właściwej zawartości będzie zależała od implementacji. Planuję jeszcze dodawanie załączników (np pdf, doc).
Zacząłem więc od długopisu i kartki, teraz przyszedł czas na konfrontację pomysłu ze starymi wyjadaczami.

Metod i właściwości oczywiście nie umieszczałem wszyskich, tylko podstawowe 'gety' w celu zobrazowania sytuacji.
Będzie jeszcze klasa do obsługi połączenia z bazą danych, ale nie wiem czy taką umieszcza się na diagramie i w jaki sposób ją połączyć ;p
Tak naprawdę robię to po raz pierwszy, więc proszę o uwagi, wskazówki, pomysły itd.
Pozdrawiam