Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Wordpress] Problem z zalogowaniem do panelu admina
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
chris740
Witam
Mam mały problem z wordpress. Przy próbie wejścia do panelu admina wyświetla mi się komunikat:
Cytat
Błąd serwera!

Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania.

Informacja o błędzie:
Premature end of script headers: adres strony

Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem.
Error 500
adres strony
Mon May 14 17:17:32 2012
Apache

Takie coś mam już od jakiegoś czasu. Początkowo myślałem, że uda mi się wejść w panel z innego komputera (inni użytkownicy takich problemów nie mają). Ale po próbie wejścia w panel na innym komputerze sytuacja się powtarza.

Czy da się z tym coś zrobić? Czy reinstalka wordpressa pomoże, czy może jest jakiś inny sposób na pokonanie tego problemu?
binprogrammer
Grzebałeś coś w configu? Może to problem hostingu? Spróbuj zainstalować w innej bazie, innym folderze wp i zobacz czy działa czysty, potem ewentualnie dodaj do niego bazę danych z poprzedniego bloga - jeżeli będzie to samo po dodaniu kopii to wina leży po stronie bazy.
vokiel
  1. Da się zalogować na inne konto?
  2. Strona działa normalnie?
  3. Panel administracyjny się uruchamia bez błędów?
  4. Wpisanie niepoprawnych danych logowania nie wysypuje systemu?
  5. Konto, na które się logujesz jest kontem głównym administracyjnym?
  6. Instalowałeś ostatnio jakieś wtyczki?
chris740
Cytat(vokiel @ 14.05.2012, 20:31:46 ) *
  1. Da się zalogować na inne konto?
  2. Strona działa normalnie?
  3. Panel administracyjny się uruchamia bez błędów?
  4. Wpisanie niepoprawnych danych logowania nie wysypuje systemu?
  5. Konto, na które się logujesz jest kontem głównym administracyjnym?
  6. Instalowałeś ostatnio jakieś wtyczki?

1. Tak
  2. Działa normalnie
  3. Właśnie tego nie wiem, bo jak chce wejśc w panel to mi ten błąd pokazuje, choć zalogować się mogę bezproblemowo
  4. Nie, pokazuje po prostu komunikat o złych danych
  5. Tak
  6. Ostatnio robiłem aktualizację wordpressa i wtyczki, bodajże Akismet

binprogrammer, spróbuje, napiszę co z tego wyjdzie. W configu nic nie grzebałem...
binprogrammer
A próbowałeś jeszcze podmieniać folder wp-admin? (coś takiego, nie pamiętam dokładnie nazwy folderu) Bo być może coś jest uszkodzone w plikach.
vokiel
Wyłącz wszystkie wtyczki, ale tak pojedynczo, patrz po której uda się zalogować (jeśli w ogóle), zdarza się, że wtyczki mają jakieś ustawienia tylko dla administratora i w momencie jego zalogowania uaktywnia się wybrana funkcja, która może coś psuć. Przejrzyj też plik functions.php szablonu, może w nim jest jakiś błąd.
chris740
Cóż próbowałem i z podmianą folderu "wp-admin" i z wyłączeniem wszystkich wtyczek...
W końcu spróbowałem reinstalkę wordpressa i bazy danych (niestety kopii bazy sprzed awarii nie posiadam)
Żadnego rezultatu...

Mam teraz inne pytanie:
Jak poprzez phpMyadmin nadać prawa administratora innemu użytkownikowi? Ewentualnie jak utworzyć nowego 'usera' z prawami administratora (wszystko przez pma)?

vokiel
User_Levels
Tabela wp_usermeta
Odpowiednie meta_value dla meta key wp_user_level
chris740
Znalazłem chyba przyczynę problemu...
Mianowicie chodzi o samo nadanie praw admina użytkownikowi. Wiem, bo jak nadałem prawa admina dla innego konta, zmieniając przy okazji wpis w meta_key - wp_capabilities na a:1:{s:13:"administrator";s:1:"1";} to właśnie wywala błąd serwera. Jeśli ustawię funkcję edytora, wszystko działa jak należy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.