![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam mały problem z wordpress. Przy próbie wejścia do panelu admina wyświetla mi się komunikat: Cytat Błąd serwera! Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania. Informacja o błędzie: Premature end of script headers: adres strony Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem. Error 500 adres strony Mon May 14 17:17:32 2012 Apache Takie coś mam już od jakiegoś czasu. Początkowo myślałem, że uda mi się wejść w panel z innego komputera (inni użytkownicy takich problemów nie mają). Ale po próbie wejścia w panel na innym komputerze sytuacja się powtarza. Czy da się z tym coś zrobić? Czy reinstalka wordpressa pomoże, czy może jest jakiś inny sposób na pokonanie tego problemu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Grzebałeś coś w configu? Może to problem hostingu? Spróbuj zainstalować w innej bazie, innym folderze wp i zobacz czy działa czysty, potem ewentualnie dodaj do niego bazę danych z poprzedniego bloga - jeżeli będzie to samo po dodaniu kopii to wina leży po stronie bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
binprogrammer, spróbuje, napiszę co z tego wyjdzie. W configu nic nie grzebałem... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A próbowałeś jeszcze podmieniać folder wp-admin? (coś takiego, nie pamiętam dokładnie nazwy folderu) Bo być może coś jest uszkodzone w plikach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyłącz wszystkie wtyczki, ale tak pojedynczo, patrz po której uda się zalogować (jeśli w ogóle), zdarza się, że wtyczki mają jakieś ustawienia tylko dla administratora i w momencie jego zalogowania uaktywnia się wybrana funkcja, która może coś psuć. Przejrzyj też plik functions.php szablonu, może w nim jest jakiś błąd.
|
|
|
![]()
|
|
Cóż próbowałem i z podmianą folderu "wp-admin" i z wyłączeniem wszystkich wtyczek...
W końcu spróbowałem reinstalkę wordpressa i bazy danych (niestety kopii bazy sprzed awarii nie posiadam) Żadnego rezultatu... Mam teraz inne pytanie: Jak poprzez phpMyadmin nadać prawa administratora innemu użytkownikowi? Ewentualnie jak utworzyć nowego 'usera' z prawami administratora (wszystko przez pma)? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Znalazłem chyba przyczynę problemu...
Mianowicie chodzi o samo nadanie praw admina użytkownikowi. Wiem, bo jak nadałem prawa admina dla innego konta, zmieniając przy okazji wpis w meta_key - wp_capabilities na a:1:{s:13:"administrator";s:1:"1";} to właśnie wywala błąd serwera. Jeśli ustawię funkcję edytora, wszystko działa jak należy... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:23 |