Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery] - jak zrobic by toggle przewijal mi strone
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
misty
Hej,

mam taki problem: na dole strony mam tekst na ktory jak nacisniemy to wysuwa sie toggle. Problem jest z tym, ze nie przesuwa sie strona,a jedynie boczny pasek. Ale jak user nie wie/nie zauwazy to bedzie myslal ze tam sie nic nie wysunelo. Czy ja moge jakos wymusic by strona mi sie przesunela? Mam nadz ze opisalam jasno o co mi chodzi. Kod wyglada mniej wiecej tak:

1. <p id="usageId" style="font-weight:bold; cursor:pointer;">Usage: (click to show)</p>
  2.  
  3. <div id="toggleId" style="background:#ccc;display:none;">
  4. test
  5. </div>
  6.  
  7. <script>
  8. $("#toggleId").hide();
  9. $('#usageId').click(function() {
  10. $('#toggleId').slideToggle('slow', function() {
  11. // Animation complete.
  12. });
  13. });

pzdr,
misty
erix
Dorzuć do tego plugin scrollTo, odpalaj obie animacje jednocześnie i będzie git.
misty
a wiesz moze jak tego uzyc? Ja robie niby tak jak w przykladzie:

1. <p id="usageId" style="font-weight:bold; cursor:pointer;">Usage: (click to show)</p>
  2.  
  3. <div id="toggleId" style="background:#ccc;display:none;">
  4. test
  5. </div>
  6.  
  7. <script>
  8. $("#toggleId").hide();
  9. $('#usageId').click(function() {
  10.  
  11. $.scrollTo("#toogleId",800, {easing:'elasout'});
  12.  
  13.  
  14. $('#toggleId').slideToggle('slow', function() {
  15. // Animation complete.
  16.  
  17. });
  18. });
  19. </script>

i wtedy toggle w ogole mi nie dziala i dostaje blad: "slice is null or not an object" :|

pzdr

to w ogole nie dziala dla mojego przypadku. jak zrobie np $.scrollTo(0,800); to przenosi mnie na gore strony. ale jak zrobic by przenosil na dol??

Poradzilam sobie inaczej (bez plugin'u scrollTo). Przedstawiam rozwiazanie jakby ktos kiedys szukal:

1. $('html, body').animate({
  2. scrollTop: '1000px'
  3. },
  4. 1500);

pzdr,
misty
erix
Tylko to rozwiązanie ma jedną wadę - jeśli zmniejszysz okno przeglądarki i masz layout proporcjonalny, to nie będzie już 1000px offsetu. Tamta wtyczka ma możliwość pobierania współrzędnych od razu.

Jak nie chcesz wtyczki, to zainteresuj się metodą offset().
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.