![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
mam taki problem: na dole strony mam tekst na ktory jak nacisniemy to wysuwa sie toggle. Problem jest z tym, ze nie przesuwa sie strona,a jedynie boczny pasek. Ale jak user nie wie/nie zauwazy to bedzie myslal ze tam sie nic nie wysunelo. Czy ja moge jakos wymusic by strona mi sie przesunela? Mam nadz ze opisalam jasno o co mi chodzi. Kod wyglada mniej wiecej tak:
pzdr, misty |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Dorzuć do tego plugin scrollTo, odpalaj obie animacje jednocześnie i będzie git.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wiesz moze jak tego uzyc? Ja robie niby tak jak w przykladzie:
i wtedy toggle w ogole mi nie dziala i dostaje blad: "slice is null or not an object" :| pzdr to w ogole nie dziala dla mojego przypadku. jak zrobie np $.scrollTo(0,800); to przenosi mnie na gore strony. ale jak zrobic by przenosil na dol?? Poradzilam sobie inaczej (bez plugin'u scrollTo). Przedstawiam rozwiazanie jakby ktos kiedys szukal:
pzdr, misty Ten post edytował misty 4.01.2012, 11:44:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tylko to rozwiązanie ma jedną wadę - jeśli zmniejszysz okno przeglądarki i masz layout proporcjonalny, to nie będzie już 1000px offsetu. Tamta wtyczka ma możliwość pobierania współrzędnych od razu.
Jak nie chcesz wtyczki, to zainteresuj się metodą offset(). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:43 |