Używam CakePHP. Problem pojawił się kilka dni temu kiedy robiłem kolejną z podstron. Chodzi mianowicie o dodawanie danych do bazy. Mimo tego że wszystko w kodzie jest niby ok, to jedno z zapytań wstawia dane brane z kosmosu.
Próbowałem dodawać dane na różne sposoby jednak nic nie działa. Począwszy od najprostszego wstawiania danych za pomocą metody query() kończąc na:
$this->Game->save($winner);
samo $winner wygląda tak:
$winner['user'] = $race_data['winner']; $winner['id'] = $race_data['w_id']; $winner['kasa'] = $race_data['kasa']; $winner['respekt'] = $race_data['respekt']; $winner['xp'] = $race_data['xp'];
i przykładowe zapytanie generujące:
Ogólnie mówiąc wygląda mi to tak jakby dane do zapytania były generowane jeszcze raz, tj. od nowa, ponieważ gdy dla przykładu respekt_od = 0 a respekt_do = 10 to wstawiony respekt jest w przedziale od 0 do 10 + ew. wylosowany bonus.
Co robić, bo mi już nic nie przychodzi do glowy

Pozdrawiam
Wpadłem na jeszcze jeden pomysł - np:
po dodaniu wartości do bazy - pobieram nowy stan kasy,respektu i XP gracza następnie odejmuje go od wcześniejszego. O dziwo zawraca takie wartości jakie powinno zwrócić.
Jednak po sprawdzeniu danych w bazie - nic sie nie zgadza. Ma ktoś pomysł co to może być?