![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Używam CakePHP. Problem pojawił się kilka dni temu kiedy robiłem kolejną z podstron. Chodzi mianowicie o dodawanie danych do bazy. Mimo tego że wszystko w kodzie jest niby ok, to jedno z zapytań wstawia dane brane z kosmosu. Próbowałem dodawać dane na różne sposoby jednak nic nie działa. Począwszy od najprostszego wstawiania danych za pomocą metody query() kończąc na:
samo $winner wygląda tak:
i przykładowe zapytanie generujące: Ogólnie mówiąc wygląda mi to tak jakby dane do zapytania były generowane jeszcze raz, tj. od nowa, ponieważ gdy dla przykładu respekt_od = 0 a respekt_do = 10 to wstawiony respekt jest w przedziale od 0 do 10 + ew. wylosowany bonus. Co robić, bo mi już nic nie przychodzi do glowy (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Pozdrawiam Wpadłem na jeszcze jeden pomysł - np: po dodaniu wartości do bazy - pobieram nowy stan kasy,respektu i XP gracza następnie odejmuje go od wcześniejszego. O dziwo zawraca takie wartości jakie powinno zwrócić. Jednak po sprawdzeniu danych w bazie - nic sie nie zgadza. Ma ktoś pomysł co to może być? Ten post edytował puniek 20.10.2011, 16:54:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdziłeś czy masz wszędzie odpowiednie dane ? (PHP)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:42 |