kod tej funkcji znajduje się w pliku function.inc.php i tam też na samym koncu dodaje sobie nowe pliki do przetworzenia :
<?php function rateconverter ($wejsciowy, $wyjsciowy) { #Wczytywanie pliku #Start XML $myLine = ''; $dane='<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <data> <tabela timeout="15"> '; foreach ($file as $data) { if ($line[0] == 'xxx') { $nazwaw = 'nazwa xxx'; } elseif ($line[0] == 'yyy') { $nazwaw = 'nazwa yyy'; } elseif ($line[0] == 'zzz') { $nazwaw = 'nazwa zzz'; } elseif ($line[0] == 'bbb') { $nazwaw = 'nazwa bbb'; } else { } if($line[0] == '999')continue; if($line[0] == '986')break; $myLine .= '<item symbol="'.$line[0].'" imgsrc="./flagi/'.strtolower($line[0]).'.png" jednostka="'.$line[1].'" kupno="'.$line[2].'" sprzedaz="'.$line[3].'"><![CDATA['.$nazwaw.']]></item> '; } $dane .= $myLine; $dane .= ' </tabela> </data>'; } //i tutaj bym chciał dodawać sobie ew pliki do prztworzenia wywołane w funkcji, zamiast kopiować ciągle ten cały kod podmieniając tylko nazwy plików rateconverter('plik1-RATE.xml', 'plik1.xml'); rateconverter('plik2-RATE.xml', 'plik2.xml'); rateconverter('plik3-RATE.xml', 'plik3.xml'); ?>
plik wejsciowy zawiera takie dane
xxx#100#277.80#288.90 yyy#100#395.20#405.90 zzz#100#293.00#305.00
ale tak jak mówię, skrypt działa jeśli go wkleje bez funkcji i zamiast $wyjściowe i $wejsciowe wpiszę normalne nazwy...
a funkcję robię dlatego, bo tak jak mówię będę chciał żeby się ten skrypt wykonywał w crontabie. Zacząłem od funkcji, bo to wyszukałem jako pierwsze i nie wiem czy są lepsze sposoby na obróbkę masową przy użyciu małej ilości kodu odwołania na stronach.