Saletra
26.06.2011, 07:46:32
Cześć,
Wiem, że nie łamie się tu zabezpieczeń, dlatego powiem, że chodzi o moją stronę, na której chce się pouczyć cURL-a.
Przy każdym wywołaniu mojej strona ustala klucz w jednym z pól <form>, który przepuszcza ją potem po wysłaniu do systemu. Pobieram ten klucz z pomocą preg_match przy jednym wywołaniu, przy kolejnym wywołaniu (curl_exec) wysyłam formę z wcześniejszym kluczem, tylko.... że przy tym wywołaniu klucz już jest oczywiście inny.
Czy jest na to to sposób?
cycofiasz
26.06.2011, 08:50:13
Jeśli tak napisałes skrypt formularza że za każdym wywołaniem ma inne parametry, a nie pamięta jaki poprzednio był ustawiony - to co w tym dziwnego?
Saletra
26.06.2011, 09:05:14
Nic dziwnego, po prostu tak jest, że nowy.
W zasadzie rozwiązałem już problem, bo można klucz zapisać w http cookie i w każdej chwili go pobrać. Ale gdyby się dało przez curl, to chętnie bym się dowiedział JAK a nie DLACZEGO, PO CO.
cycofiasz
26.06.2011, 09:24:48
Nie ogarniam już z czym masz problem... Przeglądarka działa tak jak curl, najpierw pobiera formularz a później wysyła parametry w drugim żądaniu. To że przy drugim żądaniu w formularzu zmienia się coś świadczy tylko o tym że albo aplikacja na serwerze zapamiętała ostatni wygenerowany kod albo że po prostu nie działa poprawnie.
Najlepiej daj link to tego formularza i opisz co chcesz uzyskać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.