![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Wiem, że nie łamie się tu zabezpieczeń, dlatego powiem, że chodzi o moją stronę, na której chce się pouczyć cURL-a. Przy każdym wywołaniu mojej strona ustala klucz w jednym z pól <form>, który przepuszcza ją potem po wysłaniu do systemu. Pobieram ten klucz z pomocą preg_match przy jednym wywołaniu, przy kolejnym wywołaniu (curl_exec) wysyłam formę z wcześniejszym kluczem, tylko.... że przy tym wywołaniu klucz już jest oczywiście inny. Czy jest na to to sposób? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli tak napisałes skrypt formularza że za każdym wywołaniem ma inne parametry, a nie pamięta jaki poprzednio był ustawiony - to co w tym dziwnego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic dziwnego, po prostu tak jest, że nowy.
W zasadzie rozwiązałem już problem, bo można klucz zapisać w http cookie i w każdej chwili go pobrać. Ale gdyby się dało przez curl, to chętnie bym się dowiedział JAK a nie DLACZEGO, PO CO. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ogarniam już z czym masz problem... Przeglądarka działa tak jak curl, najpierw pobiera formularz a później wysyła parametry w drugim żądaniu. To że przy drugim żądaniu w formularzu zmienia się coś świadczy tylko o tym że albo aplikacja na serwerze zapamiętała ostatni wygenerowany kod albo że po prostu nie działa poprawnie.
Najlepiej daj link to tego formularza i opisz co chcesz uzyskać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:48 |