Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Wysyłanie e-maili
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
usb2.0
Witam,
cały dzień siedze nad tym przegooglowałem pół internetu i nadal nie potrafie wysłać żadnego mejla.
Używa - a właściwie chce użyc, sfMailera,
powiem krótko niech ktoś da swój factories.yml, który na bank jest poprawny.
Za każdym razem serwer - w moim przypadku gmail( tak miałem dobrą konfigurację w factories.yml dla gmaila - tak myślę przynajmniej) serwer zwracał błąd 554 - czyli jak mówi opis, poprostu wysłanie nie udało się.
Dziękuje z góry.
LBO
Kod
prod:
  mailer:
    class: sfMailer
    param:
      logging:           %SF_LOGGING_ENABLED%
      charset:           %SF_CHARSET%
      delivery_strategy: realtime
      transport:
        class:        Swift_SmtpTransport
        param:
          host:       smtp.gmail.com
          port:       465
          encryption: ssl
          username:   wiadomo
          password:   wiadomo

1. $message = Swift_Message::newInstance()
  2. ->setFrom(sfConfig::get('app_sf_guard_plugin_default_from_email', 'from@noreply.com'), 'Od kogo')
  3. ->setTo($user->getEmailAddress())
  4. ->setSubject('Temat!')
  5. ->setBody($this->getPartial('sfGuardRegister/email_body', array('user' => $user)))
  6. ->setContentType('text/html');
  7.  
  8. $this->getMailer()->send($message);

usb2.0
dziękuje za gotowca jednak u mnie nadal to samo tzn
Kod
Expected response code 250 but got code "554", with message "554 Shunned connection - only the QUIT command will be accepted.

jako że brakuje mi pomyslów dodałem konfiguracje do dev: i teraz rzuca takim błędem
Kod
Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? #99482368]

sprawa rozwiązana wyszło na to że to wina słabego serwera, a ten kawałek kodu który podał @LBO jest poprawny - polecam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.