![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
cały dzień siedze nad tym przegooglowałem pół internetu i nadal nie potrafie wysłać żadnego mejla. Używa - a właściwie chce użyc, sfMailera, powiem krótko niech ktoś da swój factories.yml, który na bank jest poprawny. Za każdym razem serwer - w moim przypadku gmail( tak miałem dobrą konfigurację w factories.yml dla gmaila - tak myślę przynajmniej) serwer zwracał błąd 554 - czyli jak mówi opis, poprostu wysłanie nie udało się. Dziękuje z góry. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod prod: mailer: class: sfMailer param: logging: %SF_LOGGING_ENABLED% charset: %SF_CHARSET% delivery_strategy: realtime transport: class: Swift_SmtpTransport param: host: smtp.gmail.com port: 465 encryption: ssl username: wiadomo password: wiadomo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuje za gotowca jednak u mnie nadal to samo tzn
Kod Expected response code 250 but got code "554", with message "554 Shunned connection - only the QUIT command will be accepted. jako że brakuje mi pomyslów dodałem konfiguracje do dev: i teraz rzuca takim błędem Kod Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? #99482368] sprawa rozwiązana wyszło na to że to wina słabego serwera, a ten kawałek kodu który podał @LBO jest poprawny - polecam Ten post edytował usb2.0 2.06.2011, 14:30:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:44 |