Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Logowanie problem - pobiera tylko pierwszy rekord
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
szczalpi
Witam
Mam problem z logowaniem. Otóż to. Mogę zalogować się tylko do 1-go rekordu jaki mam w bazie. Niestety jeżeli chcę zalogować się do 2-go to już pojawia się problem.
Przesyłam kod. Może ktoś zobaczy, w którym momencie jest błąd. Szukam i nie wiem gdzie tkwi problem.
  1. <?php
  2. include ('include/meta.php');
  3.  
  4. $zapytanie=sql_select("
  5. SELECT ogl_id, ogl_email FROM _o_ogloszenia
  6. ");
  7.  
  8. if ($_GET['s'] == 'wyloguj'){
  9. session_unregister($nazwa_sesji);
  10. include ('include/logowanie.php');
  11. }
  12.  
  13. elseif (session_is_registered($nazwa_sesji)){
  14. include ('include/menu.php');
  15.  
  16. }
  17.  
  18. elseif ((!empty($_POST['ogl_id'])) && (!empty($_POST['ogl_email']))){
  19. if (($_POST['ogl_id'] == $zapytanie[1][0]) && (($_POST['ogl_email']) == $zapytanie[1][1])){
  20. session_register($nazwa_sesji);
  21. include ('include/menu.php');
  22. include ('include/'.domyslny_plik($zapytanie[1][1]).'');
  23. }
  24. else
  25. include ('include/logowanie.php');
  26. }
  27.  
  28. else
  29. include ('include/logowanie.php');
  30.  
  31. include ('include/footer.php');
  32. ?>

Proszę o pomoc.
potreb
Bo nie wyciągasz while wszystkich rekordów. I o co chodzi z tym logowaniem (pobieraniem)
szczalpi
Może ktoś doradzi jak to zrobić. Jestem laikiem i trudno mi to zrobić. Proszę o pomoc.
ciekawskiii
Kod ktory podales, z logowaniem nie ma nic wspolnego wiec o co Ci chodzi? Ja tu widze tylko wyciaganie danych ogloszen
szczalpi
Wiem
Logowanie działa. Tylko nie wiem dlaczego pobiera tylko pierwsszy rekord. Przy logowaniu kolejnego juz nie mogę.
gorden
Więc nie działa. Skąd mamy wiedzieć gdzie on leży, wiedząc, że includujesz plik z logowaniem sprawdzając geta?

1. pobierz login, hasło z formularza, nadaj mu mysql_real_escape_string, trim:
  1. $login = mysql_real_escape_string(trim($_POST['login']));
  2. $haslo = mysql_real_escape_string(trim($_POST['haslo']));

2. później sprawdź czy login istnieje w bazie za pomocą mysql_query oraz mysql_num_rows:
  1. $query = mysql_query("SELECT haslo FROM users WHERE login LIKE '$login'");
  2. if(mysql_num_rows($query) == 0) echo 'Podane konto nie istnieje!'; else { //istnieje, mozna dalej dzialac

gdzie users to tabela z użytkownikami, login to kolumna z nazwą użytkownika, a haslo to hasło gracza

3. wiemy już, że podane przez użytkownika konto istnieje - można sprawdzać, czy hasło jest poprawne:
  1. $haslo_usera = mysql_fetch_row($query); //$query to zmienna podana z kodu wyzej
  2. if($haslo !== $haslo_usera) echo 'Błędne hasło!'; else { //mozna logowac uzytkownika, wszystko ok
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.