Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z fadeIn()
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
shycat
Witam, mam taki problemik z funkcja fadeIn(), mianowicie, mam taki oto kod:

1. $('.tabela tr:first').after(str).fadeIn('slow');

Kod "niby" dziala poprawnie, tzn do tabeli dodaje nowa dane, ale funkcja fadeIn() w tym przypadku nie dziala... jak mozna rozwiazac ten problem? Pozdrawiam smile.gif
erix
To znaczy co się robi?

A tak:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $('.tabela tr:first').after(str).hide().fadeIn('slow');
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

?
shycat
Nie pomoglo - czyli jest dalej to samo... a co jest nie tak? Chcialbym, zeby obiekt zostal dodany do tabeli (co dziala poprawnie) i zeby sie pojawil "plynnie", czyli od takiego bardzo przezroczystego az do calkowicie nie przezroczystego... nie wiem czy ten opis jest precyzyjny, ale chodzi mi o efekt funkcji fadeIn('slow')

Pozdrawiam.
erix
Spróbuj animować poszczególne komórki zamiast całego wiersza tabeli.

Z tego co pamiętam, to był dość specyficzny element, którego nie dało się tak łatwo stylować.
motodd

$('.tabela tr').first().after(str).fadeIn(500);
Spróbuj tak. Ale pokaż mi co to jest to "str" , wg mnie to z tym str jest problem. Pozdro
shycat
Problem rozwiazany smile.gif napisze rozwiazanie bo moze ktos inny bedzie mial taki problem... wink.gif

1.  
  2. <style>
  3. .new_tr
  4. {
  5. display:none
  6. }
  7. </style>
  8.  
  9.  
  10. var str="<tr class='new_tr'><td>test</td></tr>";
  11.  
  12. $('.tabela tr:first').after(str);
  13. $('.new_tr').fadeIn('slow');
  14.  

ps. trzeba jeszcze paniętać, zeby w tabeli bylo jakies <tr> (oczywiscie to dot. mojego kodu), ale tutaj to juz mozna sobie wg. wlasnej tabeli .after(str); zamienic na .before(str);
erix
Ale przecież $.hide() robi dokładnie to samo...
shycat
hm, moze to samo, ale niestety przyklad z hide() nie dziala w tym przypadku... jedyne co to mozna jeszcze display'a na hide()'a zamienic, ale to juz jak kto tam woli wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.