Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: moduł dodawania zdjeć
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
bartoland
Witam.

W serwisie, który buduje mam możliwość dodawania zdjęć przez użytkowników. Tylko jest to dość prymitywne. Użytkownik musi sam sobie przeskalować zdjęcie i dopiero w odpowiednim formacie je zamieścić na serwer. Wiem, że mógłbym spokojnie napisać skrypt w php, który by skalował sam te zdjęcia. Jednak chciałbym uniknąć przesyłania np. 5Mb zdjęcia na serwer tylko po to, by przeskalować to na 150kb zdjęcie i go zapisać. Chciałbym aby to wszystko zadziałało jeszcze po stronie użytkownika i dopiero potem gotowy przeskalowany plik przesłało na serwer.

Moje pytanie czy zna ktoś może gotowy moduł, który można by zaadoptować do tej jednej małej czynności smile.gif.

Nawet się nie orientuje czy jest to możliwe do napisania w jawascripcie bo znam w nim jedynie istotę działania. Być może jest jeszcze jakieś inne wyjcie. Proszę o nakierowanie mnie choć na trop. Bo szukałem jakiś informacji na ten temat i jak na razie nie wiem od czego zacząć.

Z góry dziękuję za pomoc.
wookieb
Idealnie do tego zadania nada się flash. W js to zrobisz. po 2 miesiącach męczenia się z przesłaniem zdjęcia na serwer w odpowiedniej formie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.