![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W serwisie, który buduje mam możliwość dodawania zdjęć przez użytkowników. Tylko jest to dość prymitywne. Użytkownik musi sam sobie przeskalować zdjęcie i dopiero w odpowiednim formacie je zamieścić na serwer. Wiem, że mógłbym spokojnie napisać skrypt w php, który by skalował sam te zdjęcia. Jednak chciałbym uniknąć przesyłania np. 5Mb zdjęcia na serwer tylko po to, by przeskalować to na 150kb zdjęcie i go zapisać. Chciałbym aby to wszystko zadziałało jeszcze po stronie użytkownika i dopiero potem gotowy przeskalowany plik przesłało na serwer. Moje pytanie czy zna ktoś może gotowy moduł, który można by zaadoptować do tej jednej małej czynności ![]() Nawet się nie orientuje czy jest to możliwe do napisania w jawascripcie bo znam w nim jedynie istotę działania. Być może jest jeszcze jakieś inne wyjcie. Proszę o nakierowanie mnie choć na trop. Bo szukałem jakiś informacji na ten temat i jak na razie nie wiem od czego zacząć. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Idealnie do tego zadania nada się flash. W js to zrobisz. po 2 miesiącach męczenia się z przesłaniem zdjęcia na serwer w odpowiedniej formie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:06 |