Utworzyłem klasę która łączy się z bazą i pobieram dane z bazy. Do utworzenie nowej klasy tj. "shop" pobieram dane z bazy i var_dump() zwraca mi dane. Jest wszystko OK.
Problem pojawia się gdy tworzę nową klasę i przez nią chcę pobrać dane z bazy, czyli klasa "shop".
Chciałbym aby klasa "shop" pobierała dane. Niestety zwraca mi "NULL".
Co robię nie tak?
class DB { protected $_host; protected $_user; protected $_password; protected $_database; public $_connect; public $_result; public $_row; public function __construct() { $this->_host = _HOST_; $this->_user = _USER_; $this->_password = _PASSWORD_; $this->_database = _DATABASE_; $this->_connect = $_connect; $this->_result = $_result; $this->_row = $_row; } public function connect() { } else { return 'Nie można nawiązać połączenia z bazą danych'; } } public function _setDB($db_name) { } public function Execute($query) { $this->_result = false; if($this->_connect) { $resultArray[] = $this->_row; return $resultArray; } } } } $db = new DB(); $db->connect(); // Tutaj pobieram dane z bazy - tablica //$result = $db->Execute("SELECT * FROM shop"); class shop { public $_query; public function __construct() { $this->_query = $_query; } public function shops() { $this->_query = DB::Execute("SELECT * FROM shop"); return $this->_query; } } $shop = new shop(); $result = $shop->shops(); // Tutaj zwraca mi NULL.