![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Utworzyłem klasę która łączy się z bazą i pobieram dane z bazy. Do utworzenie nowej klasy tj. "shop" pobieram dane z bazy i var_dump() zwraca mi dane. Jest wszystko OK. Problem pojawia się gdy tworzę nową klasę i przez nią chcę pobrać dane z bazy, czyli klasa "shop". Chciałbym aby klasa "shop" pobierała dane. Niestety zwraca mi "NULL". Co robię nie tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co robisz nie ma sensu.
Używasz klasy jako kontenera na funkcje, a to nie o to chodzi. Poza tym Twoja klasa jest niepotrzebna, skoro chcesz użyć OOP skorzystaj z PDO. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, po kolei
konstruktor
1) nie chce mi się sprawdzać ale wydaje mi się że nie masz dostępu do tych stałych wewnątrz klasy 2) skąd bierzesz zmienne $_connect $_result i $_row?? to samo jest w klasie shop
a nie lepiej dać mysql_fetch_array i tą tablice wyrzucić ![]()
metoda Execute klasy DB nie jest statyczna Ten post edytował sazian 17.12.2010, 20:11:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:40 |