OFF oznacza wolne. Po wypełnieniu całości i kliknięcu na wyslij chcę by dane zostały zapisane do bazy mysql. Baza ta składa się z 2 tabel:
<form action="" method="post" name="worklog"> <select name="monday_start"> </select> <select name="monday_stop"> </select> <select name="tuesday_start"> </select> <select name="tuesday_stop"> </select> <select name="wednesday_start"> </select> <select name="wednesday_stop"> </select> <select name="thursday_start"> </select> <select name="thursday_stop"> </select> <select name="friday_start"> </select> <select name="friday_stop"> </select> <select name="saturday_start"> </select> <select name="saturday_stop"> </select> <select name="sunday_start"> </select> <select name="sunday_stop"> </select> <input type="submit" name="wyslij" value="wyslij_dane"> </form>
+ users - gdzie są pola id,username,password
+ worklog - z polami id,user_id,data,start_time,end_time
Nie wiem czy ta druga tabela jest dobrze skonstruowana - generalnie mam prosty system logowania który korzysta z tabeli users i chcę by po zalogowaniu użytkownik mógł własnie wypełnić i wysłać do bazy te dane. Problemem dla mnie jest kilka kwestii:
1. Czynność wypełniania formularza powtarzać się będzie co tydzień więc jak zrobić by w bazie trzymane były tylko dane ze ściśle określonego tygodnia np 10.01.2010-16.01.2010?
2. czy w związku z pytaniem nr 1 okresy tych tygodni muszę ustalać na sztywno w pliku czy za pomocą jakieś funkcji mogę po prostu określić sobie interwał?
3. Znalazłem sobie w internecie bibliotekę simpleXML za pomocą której chciałbym dane zapisywać sobie do pliku - by po odpaleniu plik.xml byliby wyszczególnieni wszyscy z bazy z podziałem na dni tygodnia i godziny w których mogą pracować. Czy ta biblioteka jest dobra to tego celu czy istnieje jakieś lepsze rozwiazanie?
prosiłbym o wszelkie wskazówki