Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Funkcjia biblioteki imap
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wolfie
Witam,

Czy istnieje funkcja z biblioteki imap_ dzieki ktorej mialbym dostep do maili na swoim serwerze ale zanim dostana sie do jakiegokolwiek folderu ? Mowiac folderu mam na mysli inbox, spambox, itp. Chodzi o to ze musze sklasyfikowac przychodzace maile zanim jeszcze trafia do inboxa lub spamboxa lub innego boxa smile.gif
erix
A flaga HALFOPEN?
Wolfie
A gdzie szukac informacji na ten temat ? Jak googlam to jakies half-open connections do emuli i innych zbednych mi aplikacji wyskakuja...

Ok, znalazlem flage HALFOPEN, ale wtedy nie mam wogole dostepu do tresci maili, nie moge wyswietlic nawet headers'ow....
erix
imap_list
Wolfie
Ale tu nie chodzi o to zebym mial dostep do listy mailboxow tylko dostep do tresci i naglowkow poszczegolnych maili, zreszta wyczytalem i sprawdzilem ze OP_HALFOPEN nie dziala dla polaczenia ssl a ja wlasnie z takiego polaczenia korzystam.......jakies pomysly w takim wypadku ?
erix
Ech...
imap_list nie bez powodu Ci podałem - root powinien być na liście i wtedy modyfikujesz parametr dla imap_open.
Wolfie
No ok, wyswietlilem sobie te mailboxy za pomoca imap_list, a teraz powiedz o co chodzi z ta modyfikacja parametru imap_open ?

Tzn masz na mysli ze mam za pomoca imap_open dostac sie do okreslonego mailboxa modyfikujac pierwszy parametr imap_open ?

Nawet jezeli tak zrobie to nie rozumiem do czego zmierzasz.....

----------------------------------------------------------------------------------

Zwrocilem sobie nazwy mailboxow za pomoca imap_list i zastosowalem zwrocony wynik do pierwszego parametru funkcji imap_open

A oto co uzyskalem :

Cytat
Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap/ssl}Potwierdzenia in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 21

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poprawilem powyzszy blad no i sytuacja wyglada tak samo jak wczesniej dla polaczenia bez zwrocenia tablicy imap_listbox a mianowicie po wprowadzeniu do imap_open jako pierwszego parametru wartosci z tablicy zwroconej przez imap_listbox otrzymuje taki komunikat :

Cytat
Call failed

Zwrocony przez ten kod :

1. $mailbox->reconnect($mailboxes[4]);
  2. $reheaders = $mailbox->reshow_headers();
  3. echo "<h1>Headers in ...box</h1>\n";
  4. //$this->_headers = imap_headers($this->_connection);
  5.  
  6. if ($reheaders == false)
  7. {
  8. echo "Call failed<br />\n";
  9. }
  10. else
  11. {
  12. foreach ($reheaders as $val)
  13. {
  14. echo $val . "<br />\n";
  15. }
  16. }

Czyli wynika z tego ze jesli zastosuje imap_open z parametrem OP_HALFOPEN nie zwraca mi wogole headers'ow , tak samo dzieje sie z body...

Ktos moze pomoc ?
erix
Cytat
Czyli wynika z tego ze jesli zastosuje imap_open z parametrem OP_HALFOPEN nie zwraca mi wogole headers'ow , tak samo dzieje sie z body...

Halfopen otwiera bez otwartej skrzynki.

A sam ciąg:
Kod
{imap.gmail.com:993/}

(albo bez slesza na końcu)
Wolfie
Bez slasha zwraca cos takiego :

Cytat
Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap}Praca in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 8

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 8

Notice: Unknown: [CLOSED] IMAP connection broken (server response) (errflg=2) in Unknown on line 0

Natomiast ze slashem to :

Cytat
Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap/}Praca in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 8
Connection failure
Notice: Unknown: Can't open mailbox {imap.gmail.com:993/imap/}Praca: invalid remote specification (errflg=2) in Unknown on line 0

To samo sie dzieje jak usune z konca ciagu takze "imap/"

-----------------------------------------------------------------------------------------

erix mozesz mi wytlumaczyc swoj tok myslenia....

Nie mozna poprostu pobrac wiadomosci bez OP_HALFOPEN a nastepnie przeniesc do porzadanego folderu ?

Tzn zalezy mi zeby dostac sie do wszystkich wiadomosci zanim zostana sklasyfikowane przez serwer z ktorym sie lacze, ale czy koniecznie musze uzywac parametru OP_HALFOPEN ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.