![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy istnieje funkcja z biblioteki imap_ dzieki ktorej mialbym dostep do maili na swoim serwerze ale zanim dostana sie do jakiegokolwiek folderu ? Mowiac folderu mam na mysli inbox, spambox, itp. Chodzi o to ze musze sklasyfikowac przychodzace maile zanim jeszcze trafia do inboxa lub spamboxa lub innego boxa ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A flaga HALFOPEN?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A gdzie szukac informacji na ten temat ? Jak googlam to jakies half-open connections do emuli i innych zbednych mi aplikacji wyskakuja...
Ok, znalazlem flage HALFOPEN, ale wtedy nie mam wogole dostepu do tresci maili, nie moge wyswietlic nawet headers'ow.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ale tu nie chodzi o to zebym mial dostep do listy mailboxow tylko dostep do tresci i naglowkow poszczegolnych maili, zreszta wyczytalem i sprawdzilem ze OP_HALFOPEN nie dziala dla polaczenia ssl a ja wlasnie z takiego polaczenia korzystam.......jakies pomysly w takim wypadku ?
Ten post edytował Wolfie 24.08.2009, 10:53:14 |
|
|
![]()
|
|
Ech...
imap_list nie bez powodu Ci podałem - root powinien być na liście i wtedy modyfikujesz parametr dla imap_open. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No ok, wyswietlilem sobie te mailboxy za pomoca imap_list, a teraz powiedz o co chodzi z ta modyfikacja parametru imap_open ?
Tzn masz na mysli ze mam za pomoca imap_open dostac sie do okreslonego mailboxa modyfikujac pierwszy parametr imap_open ? Nawet jezeli tak zrobie to nie rozumiem do czego zmierzasz..... ---------------------------------------------------------------------------------- Zwrocilem sobie nazwy mailboxow za pomoca imap_list i zastosowalem zwrocony wynik do pierwszego parametru funkcji imap_open A oto co uzyskalem : Cytat Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap/ssl}Potwierdzenia in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 21 -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Poprawilem powyzszy blad no i sytuacja wyglada tak samo jak wczesniej dla polaczenia bez zwrocenia tablicy imap_listbox a mianowicie po wprowadzeniu do imap_open jako pierwszego parametru wartosci z tablicy zwroconej przez imap_listbox otrzymuje taki komunikat : Cytat Call failed Zwrocony przez ten kod :
Czyli wynika z tego ze jesli zastosuje imap_open z parametrem OP_HALFOPEN nie zwraca mi wogole headers'ow , tak samo dzieje sie z body... Ktos moze pomoc ? Ten post edytował Wolfie 24.08.2009, 13:14:53 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Czyli wynika z tego ze jesli zastosuje imap_open z parametrem OP_HALFOPEN nie zwraca mi wogole headers'ow , tak samo dzieje sie z body... Halfopen otwiera bez otwartej skrzynki. A sam ciąg: Kod {imap.gmail.com:993/} (albo bez slesza na końcu) -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Bez slasha zwraca cos takiego :
Cytat Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap}Praca in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 8 Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 8 Notice: Unknown: [CLOSED] IMAP connection broken (server response) (errflg=2) in Unknown on line 0 Natomiast ze slashem to : Cytat Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap/}Praca in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 8 Connection failure Notice: Unknown: Can't open mailbox {imap.gmail.com:993/imap/}Praca: invalid remote specification (errflg=2) in Unknown on line 0 To samo sie dzieje jak usune z konca ciagu takze "imap/" ----------------------------------------------------------------------------------------- erix mozesz mi wytlumaczyc swoj tok myslenia.... Nie mozna poprostu pobrac wiadomosci bez OP_HALFOPEN a nastepnie przeniesc do porzadanego folderu ? Tzn zalezy mi zeby dostac sie do wszystkich wiadomosci zanim zostana sklasyfikowane przez serwer z ktorym sie lacze, ale czy koniecznie musze uzywac parametru OP_HALFOPEN ? Ten post edytował Wolfie 24.08.2009, 14:19:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:49 |