Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Zamiana Obrazka po najechaniu myszk± ( problem w firefox)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
qolec
Mój problem polega na tym, że nie działa mi w sposób wła¶ciwy podmiana obrazka po najechaniu myszk±. Tzn. W zaj±czku na podgl±dzie działa, w IE działa, w firefoxie nie działa.

Zrobiłem to tak:
CSS
div.menu {width: 125px; height: 49px; background-image: url(jaki¶ tam adres/obrazek1.jpg);}
a.menu {width: 125px; height: 49px; background-image: url(jaki¶ tam adres/obrazek1.jpg);}
a.menu:hover {width: 125px; height: 49px; background-image: url((jaki¶ tam adres/obrazek2.jpg);}

HTML
<div class="menu" style="float: left;"><a class="menu" href="jaki¶ tam adres"></a></div>

Jestem pocz±tkuj±cy je¶li chodzi o CSS, tak więc z góry dzięki za pomoc.
sowiq
Po pierwsze:
nie url((jaki¶ tylko url(jaki¶
po drugie nie url(jaki¶ tam adres/obrazek1.jpg) tylko url("jaki¶ tam adres/obrazek1.jpg")
qolec
ten nawias podwójny to przez przypadek przy przeklejaniu kodu na forum się trafił. Niestety dodanie cudzysłowia nic nie dało. Firefox dalej ni reaguje.
sowiq
Daj jaki¶ tekst do linka i zobaczysz o co chodzi :] Masz ustawiony obrazek dla <div />, a chcesz zmieniać dla <a />. <a /> nie ma rozmiaru, więc nie widzisz zmian.
Dodaj do styli a: display: block;
qolec
Dzięki. Teraz już ¶miga jak powinno.
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.