![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem polega na tym, że nie działa mi w sposób właściwy podmiana obrazka po najechaniu myszką. Tzn. W zajączku na podglądzie działa, w IE działa, w firefoxie nie działa.
Zrobiłem to tak: CSS div.menu {width: 125px; height: 49px; background-image: url(jakiś tam adres/obrazek1.jpg);} a.menu {width: 125px; height: 49px; background-image: url(jakiś tam adres/obrazek1.jpg);} a.menu:hover {width: 125px; height: 49px; background-image: url((jakiś tam adres/obrazek2.jpg);} HTML <div class="menu" style="float: left;"><a class="menu" href="jakiś tam adres"></a></div> Jestem początkujący jeśli chodzi o CSS, tak więc z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze:
nie url((jakiś tylko url(jakiś po drugie nie url(jakiś tam adres/obrazek1.jpg) tylko url("jakiś tam adres/obrazek1.jpg") Ten post edytował sowiq 4.06.2009, 09:21:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten nawias podwójny to przez przypadek przy przeklejaniu kodu na forum się trafił. Niestety dodanie cudzysłowia nic nie dało. Firefox dalej ni reaguje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj jakiś tekst do linka i zobaczysz o co chodzi :] Masz ustawiony obrazek dla <div />, a chcesz zmieniać dla <a />. <a /> nie ma rozmiaru, więc nie widzisz zmian.
Dodaj do styli a: display: block; |
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Teraz już śmiga jak powinno.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:04 |