Stworzyłem prosty formularz zawierający pola Checkbox i Opcion multiple:
</select>
Przetwarzam sobie go skryptem php, jako że pola wielokrotnego wyboru to zrobiłem sobie prostą funkcję do wypisywania tych pól:
<?php function prze() { for ($i=0; $i<count($_POST['przeg']);$i++) { }; } function gazeta() { for ($i=0; $i<count($_POST['gazeta']);$i++) { }; } ?>
Wszystko działa, tj wypisuje to co ma wypisywać, lecz problem pojawia się gdy chce wysłać te dane mailem,
Napisałem Sobie prosty skrypt do wysyłania mailem:
<?php $uwagi =$_POST['uwagi']; $imie=$_POST['podajimie']; $nazwisko=$_POST['podajnazwisko']; $wiek=$_POST['wiek']; $plec=$_POST['plec']; $adresat=$_POST['podajmail']; $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR']; $odbiorca="baranmic@gmail.com"; $tytul = "$dataa$imie$nazwisko"; $headers = 'MIME-Version: 1.0' . "r\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "r\n"; $headers .= "From: $adresat"; $uwagi=$_POST['uwagi']; $tresc =' '; $tresc .='<table border="1"><tr><td>Imie</td><td>'.$imie.'</td></tr>'; $tresc .='<tr><td>Nazwisko</td><td>'.$nazwisko.'</td></tr>'; $tresc .='<tr><td>Adres IP</td><td>'.$ip.'</td></tr>'; $tresc .='<tr><td>Plec</td><td>'.$plec.'</td></tr>'; $tresc .='<tr><td>Wiek</td><td>'.$wiek.'</td></tr>'; $tresc .='<tr><td>Adres E-mail</td><td>'.$adresat.'</td></tr>'; $tresc .='<tr><td>Uwagi</td><td>'.prze().'</td></tr>'; $tresc .='<tr><td>Gazety:</td><td>'.gazeta().'</td></tr>'; ?>
Jednak pola gdzie teoretycznie chciałem otrzymać z wywołania funkcji nie wysyłają sie wraz z resztą danych na maila, tylko po prostu wyświetlają.
Co zrobić aby to zmienić?