![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Stworzyłem prosty formularz zawierający pola Checkbox i Opcion multiple:
Przetwarzam sobie go skryptem php, jako że pola wielokrotnego wyboru to zrobiłem sobie prostą funkcję do wypisywania tych pól:
Wszystko działa, tj wypisuje to co ma wypisywać, lecz problem pojawia się gdy chce wysłać te dane mailem, Napisałem Sobie prosty skrypt do wysyłania mailem:
Jednak pola gdzie teoretycznie chciałem otrzymać z wywołania funkcji nie wysyłają sie wraz z resztą danych na maila, tylko po prostu wyświetlają. Co zrobić aby to zmienić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poniewaz w funkcjach gazeta() i prze() masz echo() ktore wyrzuca dane na ekran nigdzie ich nie zapisuje i jesli dane chcesz przeslac za pomoca mail() te 2 funkcje musza cos zwracac za pomoca return.
Czyli:
I potem ustawiasz sobie:
P.S powinno dzialac jak nie ustaw $agent i $prze jako tablice czyli $zmienna[] ale powinno dzialac Ten post edytował marcio 27.05.2009, 15:18:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniewaz w funkcjach gazeta() i prze() masz echo() ktore wyrzuca dane na ekran nigdzie ich nie zapisuje i jesli dane chcesz przeslac za pomoca mail() te 2 funkcje musza cos zwracac za pomoca return. Czyli:
I potem ustawiasz sobie:
P.S powinno dzialac jak nie ustaw $agent i $prze jako tablice czyli $zmienna[] ale powinno dzialac No niestety działa, ale w mailu dostaje tylko ostatnią ze zaznaczonych opcji. Mam zmienić w takim wypadku $agent = prze(); $gazeta = gazeta(); na tablice czy też wywołanie w $tresc ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie możesz po prostu wkleić tego kodu do pętli, tylko tworzysz niepotrzebną funkcję...? return" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual przerywa jej działanie, to trudno, aby zwracało więcej niż jeden rekord...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:06 |