1. W jaki sposób zmienić instrukcje if aby póki formularz nie zostanie poprawnie wypełniony zapis do pliku/bazy nie odbywał się.
2. Dlaczego tablica pojemność jest zapisywana do pliku jako array a nie wartość (value), jak to zmienić

3. Mam dwa pliki formularz - html i skrypt obsługujący w php jak zrobić powrót do formularza do źle wypełnionych pól tak żeby dane wprowadzone za pierwszym razem nie znikały, żeby wystarczyło je tylko poprawić.
4. I ostatnie

Połączono z bazą danych
Unknown column 'Mann' (Mann to wpisana wartość prze ze mnie) in 'field list'
Bardzo proszę o pomoc siedzę nad tym cały dzień, składniowo wszystko mi działa aczkolwiek nie do końca tak jakbym chciał. Help
<?php $dane = $user."\n".$haslo."\n".$producent."\n".$oznak."\n".$samoch."\n".$typ."\n".$poj."\n".$rok."\n"; { { } else { } function czy_poprawne_dane($producent) { else } czy_poprawne_dane(''.$producent); { { { } } else } else if ( $user =="" ||$haslo =="" ||$producent ==""||$oznak ==""||$samoch ==""||$typ ==""||$poj ==""||$rok =="") { } else { $file = "baza.txt"; } } else { if (!$con) { } else { VALUES ($producent, $oznak, $samoch, $typ, $rok, $poj)") } } ?>
aha i jeszcze dlaczego jeśli zaznaczę więcej niż jedną pojemność to i tak wyświetla mi komunikat: "wybrałeś pojemność:" a nie tą którą powinien czyli "Filtr pasuje do pojemności silnika"

help