Mam pewien problem, otóż piszę aktualnie panel admina na moją stronę.
Chwilkę wcześniej, pisałem system profili użytkowników, gdzie w jednym miejscu wyświetla się, czy profil o podanym ID jest administratorem czy zwykłym userem.
Użyłem w tym celu:
Kod
$result2 = mysql_query("SELECT * FROM `gbsite_users` WHERE user_id='".$id."'");
$dane = mysql_fetch_array($result2);
if ($dane['user_admin'] == 0)
{
echo "Użytkownik";
}
else
{
echo "Administrator";
}
if ($dane['user_admin'] == 0)
{
echo "Użytkownik";
}
else
{
echo "Administrator";
}
Działało bez problemu.
Później, tym samym sposobem robiłem menu, w którym jeśli $dane['user_admin'] == 1 to wyświetlany będzie link 'Panel Administratora'.
Przy pobieraniu z bazy danych wpisałem dokładnie to samo co przy profilach, czyli:
Kod
$adm = $_SESSION["user"];
$result2 = mysql_query("SELECT * FROM `gbsite_users` WHERE user_name='".$adm."'");
if($dane['user_admin'] == 1)
{
echo "<a href='index.php?view=adminpanel'><font size='2' face='Arial' color='#4b4747'>Panel admina</font></a>";
}
$result2 = mysql_query("SELECT * FROM `gbsite_users` WHERE user_name='".$adm."'");
if($dane['user_admin'] == 1)
{
echo "<a href='index.php?view=adminpanel'><font size='2' face='Arial' color='#4b4747'>Panel admina</font></a>";
}
I... Nic. Dziwi mnie, że to co w jednym pliku działa bez problemu, w drugim nie działa wcale.
Dodam, że plik w którym wszystko działa, to includowany do szablonu 'showprofile.php', a ten z menu to 'header.php' i jest zaincludowany do każdej podstrony. Mam podejrzenia, że to może mieć jakiś związek.
Napiszcie, co sądzicie o tym :]