![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem, otóż piszę aktualnie panel admina na moją stronę. Chwilkę wcześniej, pisałem system profili użytkowników, gdzie w jednym miejscu wyświetla się, czy profil o podanym ID jest administratorem czy zwykłym userem. Użyłem w tym celu: Kod $result2 = mysql_query("SELECT * FROM `gbsite_users` WHERE user_id='".$id."'"); $dane = mysql_fetch_array($result2); if ($dane['user_admin'] == 0) { echo "Użytkownik"; } else { echo "Administrator"; } Działało bez problemu. Później, tym samym sposobem robiłem menu, w którym jeśli $dane['user_admin'] == 1 to wyświetlany będzie link 'Panel Administratora'. Przy pobieraniu z bazy danych wpisałem dokładnie to samo co przy profilach, czyli: Kod $adm = $_SESSION["user"]; $result2 = mysql_query("SELECT * FROM `gbsite_users` WHERE user_name='".$adm."'"); $dane = mysql_fetch_array($result2); if($dane['user_admin'] == 1) { echo "<a href='index.php?view=adminpanel'><font size='2' face='Arial' color='#4b4747'>Panel admina</font></a>"; } I... Nic. Dziwi mnie, że to co w jednym pliku działa bez problemu, w drugim nie działa wcale. Dodam, że plik w którym wszystko działa, to includowany do szablonu 'showprofile.php', a ten z menu to 'header.php' i jest zaincludowany do każdej podstrony. Mam podejrzenia, że to może mieć jakiś związek. Napiszcie, co sądzicie o tym :] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest dokładnie to samo? Ja tam trochę różnic widzę
![]() I jeszcze jedno: po co ci cała tablica pobierana z bazy, skoro wykorzystujesz tylko 'user_admin'? Ten post edytował Mephistofeles 6.03.2009, 19:33:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, miałem na początku select tylko na user_admin, ale w ramach próbowania-wszystkiego-co-możliwe doszło do *
![]() A w headerze na pewno ten sam login, bo wywoływałem echem i był poprawny. Ten post edytował Buła 6.03.2009, 19:35:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zamiast:
Kod if ($dane['user_admin'] == 1) dać: Kod if ($dane['user_admin'] != 0) Może po prostu user_admin nie ma 1, a wartość różną od 0, i w pierwszym wypadku działa, a w drugim niekoniecznie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wciąż nie działa...
Kod if (isset($_SESSION['user']))
{ $adm = $_SESSION["user"]; $pob_danych = mysql_query("SELECT `user_admin` FROM `gbsite_users` WHERE `user_name` ='$adm'"); $wys_danych = mysql_fetch_array($pob_danych); if ($wys_danych['user_admin'] != 0) { echo "<a href='index.php?view=adminpanel'><font size='2' face='Arial' color='#4b4747'>Panel admina</font></a>"; echo "<font size='2' face='Arial' color='#4b4747'> | </font>"; } echo "<a href='index.php?view=profile'><font size='2' face='Arial' color='#4b4747'>Profil</font></a>"; echo "<font size='2' face='Arial' color='#4b4747'> | </font>"; echo "<a href='index.php?view=logout'><font size='2' face='Arial' color='#4b4747'>Wyloguj</font></a>"; } |
|
|
![]()
|
|
Użyj lepiej mysql_fetch_assoc, bo aktualnie pobierasz 2x więcej danych. Wpisz przed ifem echo $wys_danych['user_admin']
![]() |
|
|
![]()
|
|
No. Nakryłem coś.
Wrzuciłem pliki na WebServa, bo cba.pl nie generuje błędów. I mam w tym miejscu gdzie panel admina powinien być takie coś: Kod Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NIE) in D:\Programy\WebServ\httpd\header.php on line 31 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in D:\Programy\WebServ\httpd\header.php on line 31 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\Programy\WebServ\httpd\header.php on line 32 Hasła do bazy na 100% są poprawne, bo wszystko inne działa. EDIT: Dobra, nie było tematu -.- Geniusz Buła nie zaincludował configu do header.php i zawraca dupe ![]() Dzięki za posty :] Ten post edytował Buła 8.03.2009, 18:15:12 |
|
|
![]()
|
|
No, to się wyjaśniło
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:38 |