Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Przekazywanie zmiennych bez submita
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ender147
1.php

Zawiera tabelę a pod nią formularz wprowadzania danych do niej zakonczony submitem. Przesyła on dane do

2.php

ktory dodaje dane do bazy danych i wyswietla informacje ze dane zostaly dodane. A po 2 sekundach się przeładowuje wracając do pliku

1.php

Mój problem polega na tym, że nie wiem jak technicznie przesłać zmienne bez submita z 2.php do 1.php.

Ktoś może mnie naprowadzić?

Dodatkowo podam działanie całej aplikacji.
1) Wybieram na jednej stronie turniej i submitem przechodzę z danymi do następnej strony
2) Na tej stronie uzupełniam dane turnieju w 2 inputach i dalej submitem przesylam do nastepnej strony
3) Na trzeciej stronie mam tą tabele z 1.php z forumularzem dodawania wyników do wybranego turnieju oraz tworzę w php jedną tablicę z inputa z 2 pkt.

I dalej potrzebuję zrobić to co napisałem na początku, żeby na nowo nie wypełniach tych dwóch inputów z 2 pkt smile.gif

Jakieś naprowadzenie jak powinieniem to zrobić?

Chciałbym uniknąć submita w 2.php smile.gif
piotrooo89
sesje. najlepsze rozwiązanie moim zdaniem w twoim problemie.
elmozaur
Wszystko mozesz zrobic w 1 pliku php. Robisz tylko ifa ktory sprawdza co znajduje sie w sesji lub w gecie i uruchamia okreslony kawalek kodu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.