Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kompresja stron i IE
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hesus
Witam wszystkich.
Wprawdzie mój problem nie dotyczy php, lecz być może jako programiści php zetknęliście się z zagadnieniem kompresji stron i błędem w IE.
Serwer www napisny jest w Delphi, strony próbuję kompresować z wykorzystaniem biblioteki zlib algorytmem deflate.
Działa na wszystkich przeglądarkach za wyjątkiem IE, więc to raczej nie kwiestia związana bezpośrednio z językiem programowania. W IE6 pojawia się biała strona, w IE7 - standardowe "Internet Explorer cannot display the webpage".

Nagłówki:
Kod
GET / HTTP/1.1
Accept: */*
Accept-Language: pl
UA-CPU: x86
Accept-Encoding: gzip, deflate
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)
Host: localhost:8887
Connection: Keep-Alive
Kod
HTTP/1.1 200 OK
Connection: close
Content-Encoding: deflate
Content-Type: text/html; charset=windows-1250
Content-Length: 375
Server: Indy/10.1.3
Set-Cookie: IDHTTPSESSIONID=jXIxqgfpCovB9QM; path=/

Przeczytałem kilka "dobrych rad" w internecie na temat błędu w IE, na który rozwiązaniem miało być wpisanie w nagłówku kodowania albo wypełnienie stron krótszych niż 4kb spacjami do tego rozmiaru. Nic nie działa.
Bardzo proszę o pomoc.

Jeśli ktoś z Was zrobił kompresję stron w php i działa mu pod IE bardzo proszę o przesłanie nagłówków. Może to mnie jakoś naprowadzi.
kossa
Na stronie Microsoftu jest łatka. Innego rozwiązania nie znam.

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.