![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Wprawdzie mój problem nie dotyczy php, lecz być może jako programiści php zetknęliście się z zagadnieniem kompresji stron i błędem w IE. Serwer www napisny jest w Delphi, strony próbuję kompresować z wykorzystaniem biblioteki zlib algorytmem deflate. Działa na wszystkich przeglądarkach za wyjątkiem IE, więc to raczej nie kwiestia związana bezpośrednio z językiem programowania. W IE6 pojawia się biała strona, w IE7 - standardowe "Internet Explorer cannot display the webpage". Nagłówki: Kod GET / HTTP/1.1 Accept: */* Accept-Language: pl UA-CPU: x86 Accept-Encoding: gzip, deflate User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322) Host: localhost:8887 Connection: Keep-Alive Kod HTTP/1.1 200 OK Connection: close Content-Encoding: deflate Content-Type: text/html; charset=windows-1250 Content-Length: 375 Server: Indy/10.1.3 Set-Cookie: IDHTTPSESSIONID=jXIxqgfpCovB9QM; path=/ Przeczytałem kilka "dobrych rad" w internecie na temat błędu w IE, na który rozwiązaniem miało być wpisanie w nagłówku kodowania albo wypełnienie stron krótszych niż 4kb spacjami do tego rozmiaru. Nic nie działa. Bardzo proszę o pomoc. Jeśli ktoś z Was zrobił kompresję stron w php i działa mu pod IE bardzo proszę o przesłanie nagłówków. Może to mnie jakoś naprowadzi. Ten post edytował hesus 27.11.2006, 15:18:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:47 |