Cytat(casperii @ 13.03.2015, 21:29:47 )

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, chodzi ci o zależne od siebie 2 selecty (listy rozwijalne) ?
Jeżeli tak to poniżej kod:
echo('<form name="form_dodaj"> <select name="dane" onchange="document.form_dodaj.submit()">
<option value="0">Wybierz silnik</option>');
$sql = "SELECT * FROM `silnik`";
if(isset($dane) && $dane == $row['id']){ echo('<option selected="selected" value="'.$row['id'].'">'.$row['nazwa'].'</option>'."\n"); }else{
echo('<option value="'.$row['id'].'">'.$row['nazwa'].'</option>'."\n"); }
$silnikid[$row['id']] = $row['nazwa'];
}
if(isset($dane) && $dane){ echo('<select name="dane2" onchange="document.form_dodaj.submit()"> <option value="0">wybierz dwa</option>');
$dane = $dane;
$sql = "SELECT * FROM `drugatabela` WHERE `silnikid` = '$dane'";
if(isset($dane2) && $dane2 == $row['id']){ echo('<option selected="selected" value="'.$row['id'].'">'.$row['nazwa2'].'</option>'."\n"); }else{
echo('<option value="'.$row['id'].'">'.$row['nazwa2'].'</option>'."\n"); }
}
}
z 2 tabelami chcialem na poaczatek bo bedzie latwiej
chodzi mi dokladnie oto, ze mam 5 tabel i z listy rozwijalnej chce wybierac tylko id i jak juz je wybiore to potrzebuje takze stworzyc przycisk za pomoca ktorego pobierze mi dane z tych wszystkich tabel o takim id co wybralem i doda mi je do jednej tabeli
kombinuje
<?php
// łączymy się z bazą danych
or
die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); or
die('Nie mogę połączyć się z bazą danych');
$zapytanie = mysql_query ("SELECT * FROM silnik JOIN samochod ON silnik.id = samochod.id ");
echo '<select name="dane">'; echo '<option value="">Wybierz Silnik</option>'; echo '<option value="'.$option['id'].'">'.$option['pojemnosc'].' | '.$option['moc'].' | '.$option['marka'].' | '.$option['model'].' | '.$option['rocznik'].'</option>'; }
?>
w liscie rozwijalnej wyswietla mi dane z dwoch tabel, a da sie za tego zapytania zrobic zeby wyswietlalo z 5 tabel??