![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam kilka tabel a w nich po kilka danych np: tabela samochod a w nie marka, model , rocznik. Czy jest mozliwosc abym zrobil liste rozwijalna a w niej wybor id i gdy wybiore i wcisne np przycisk dodaj to pobierze mi dane z wszystkich tabel o tym numerze id i utworzy mi rekord w nowej tabeli z tymi danymi?? Bardzo prosze o jakas pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak, to mozliwe. zajrzyj do dokumentacji php, i troche javascriptu sie przyda wiec tez zajrzyj
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
stworzylem cos takiego i jest id do wyboru ale tylko z 1 tabeli jak dodac reszcze?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, chodzi ci o zależne od siebie 2 selecty (listy rozwijalne) ?
Jeżeli tak to poniżej kod:
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, chodzi ci o zależne od siebie 2 selecty (listy rozwijalne) ? Jeżeli tak to poniżej kod:
z 2 tabelami chcialem na poaczatek bo bedzie latwiej chodzi mi dokladnie oto, ze mam 5 tabel i z listy rozwijalnej chce wybierac tylko id i jak juz je wybiore to potrzebuje takze stworzyc przycisk za pomoca ktorego pobierze mi dane z tych wszystkich tabel o takim id co wybralem i doda mi je do jednej tabeli kombinuje
w liscie rozwijalnej wyswietla mi dane z dwoch tabel, a da sie za tego zapytania zrobic zeby wyswietlalo z 5 tabel?? Ten post edytował salva 13.03.2015, 21:45:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego sluzy join w mysql poczytaj o tym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:34 |