Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ispcp & dodanie nowego użytkownika bazy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kajtek2008
  1. mysql_connect("localhost", "xxxxx", "xxxxxx");
  2. mysql_select_db("ispcp");
  3.  
  4.  
  5. $sql= "INSERT INTO `sql_database` (`sqld_id` ,`domain_id` , `sqld_name`) VALUES ('', '2', 'shop_$select_db')";
  6. mysql_query($sql);
  7.  
  8. $sql= "INSERT INTO `sql_user` (`sqlu_id` ,`sqld_id` , `sqlu_name` , `sqlu_pass`) VALUES ('', '$login', '$select_db', 'SvjjdeETm6g=')";
  9. mysql_query($sql);
  10.  
  11.  

Mam problem. Niby w phpmyadmin pokazuje ze jest baza i jest użytkownik, ale jak się loguje na niego to błąd.
Czy dobrze dodaje, użytkownika mysql przez php ?
ast89
GRANT ALL PRIVILEGES ON nazwa_bazy.* TO nazwa_uzytkownika@localhost IDENTIFIED BY 'haslo_uzytkownika';

oraz:
FLUSH PRIVILEGES;
kajtek2008
Juz wpadłem na to, ale dziękuje za odpowiedz. Szukam tylko jak odblokować exec(); na maszynie, nie mogę znaleźć pliku php.ini.
wookieb
http://www.php-scripts.com/20050909/8/
kajtek2008
Nie wiem dlaczego, ale nie działa mi

1. <?php
  2. ?>

Wyświetla się biała strona.
yevaud
tez nie wiemy
kajtek2008
Nic nie rozumiem, wszystko mam odblokowane ustawione na disable_functions = "", restart zrobiłem i dalej nie dziala.
ast89
php.ini szukaj w /var/www/virtual/*

standardowo w ispcp zablokowane jest exec, shell_exec, system, phpinfo i kilka innych funkcji systemowych, aby z nich kożystać musisz zmienić odszukać je w php.ini w przeglądając ten folder co podałem (będzie tam kilka innych folderów) i znajdziesz tam 1 plik główny oraz konfigurację php.ini dla każdej nowej domeny. Jeśli zmienisz w głównym to każda nowa domena będzie miała takie ustawienia.
Po odblokowaniu wydaj w terminalu polecenie : /etc/init.d/apache2 restart lub sudo /etc/init.d/apache2 restart
kajtek2008
Wracam jeszcze raz do tematu,

exec("CREATE DATABASE ssssss");
exec("GRANT insert, update, select, delete on ssssss.* to ssssss@'localhost' identified by 'qwe123'");

Tworzy baze ssssss
Tworzy uzytkownika ssssss / qwe123

Do phpmyadmin tak ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.