![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2009 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem. Niby w phpmyadmin pokazuje ze jest baza i jest użytkownik, ale jak się loguje na niego to błąd. Czy dobrze dodaje, użytkownika mysql przez php ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
GRANT ALL PRIVILEGES ON nazwa_bazy.* TO nazwa_uzytkownika@localhost IDENTIFIED BY 'haslo_uzytkownika';
oraz: FLUSH PRIVILEGES; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2009 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz wpadłem na to, ale dziękuje za odpowiedz. Szukam tylko jak odblokować exec(); na maszynie, nie mogę znaleźć pliku php.ini.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tez nie wiemy
|
|
|
![]()
|
|
Nic nie rozumiem, wszystko mam odblokowane ustawione na disable_functions = "", restart zrobiłem i dalej nie dziala.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php.ini szukaj w /var/www/virtual/*
standardowo w ispcp zablokowane jest exec, shell_exec, system, phpinfo i kilka innych funkcji systemowych, aby z nich kożystać musisz zmienić odszukać je w php.ini w przeglądając ten folder co podałem (będzie tam kilka innych folderów) i znajdziesz tam 1 plik główny oraz konfigurację php.ini dla każdej nowej domeny. Jeśli zmienisz w głównym to każda nowa domena będzie miała takie ustawienia. Po odblokowaniu wydaj w terminalu polecenie : /etc/init.d/apache2 restart lub sudo /etc/init.d/apache2 restart Ten post edytował ast89 12.06.2011, 01:26:46 |
|
|
![]()
|
|
Wracam jeszcze raz do tematu,
exec("CREATE DATABASE ssssss"); exec("GRANT insert, update, select, delete on ssssss.* to ssssss@'localhost' identified by 'qwe123'"); Tworzy baze ssssss Tworzy uzytkownika ssssss / qwe123 Do phpmyadmin tak ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:12 |